szombat, február 24, 2024

Eseménydús NASCAR bemutatkozáson van túl Rockenfeller

Dátum:

Megosztás:

Mike Rockenfeller vasárnap Watkins Glenben első alkalommal indult a NASCAR Cup Series-ben, a Spire Motorsports 77-es Chevrolet-jét vezetve.

- Reklám -

A német épített pályás menő a verseny eleji esőben repesztett, és még a szakértők és a versenytársak által egekig magasztalt Kimi Räikkönent is megelőzte.

- Reklám -

A 38 éves Rockenfeller azonban a 32. körben Tyler Reddickkel ütközött, ami miatt kiesett a tempóból, és egy késői bokszkiállás miatt végül a 30. helyre esett vissza.

A kihívások ellenére – amelyek közé tartozott, hogy a versenyt vizes gumikon kezdte, és zöld zászlós körülmények között slickekre kellett váltania – Rockenfeller úgy tűnt, élvezte az élményt.

- Reklám -

Ez volt a karrierem egyik legőrültebb élménye” – áradozott Rockenfeller. „Azonban az összes kihívás, amivel szembe kellett néznünk, valóban segített abban, hogy a vártnál sokkal gyorsabban felvegyem a ritmust az autóval és a csapattal.

Amikor a két órás késés után elkezdődött a verseny, a pálya hihetetlenül csúszós volt, és a NASCAR-ban a versenyzés annyira intenzív és szoros. Volt egy ütközésem is Tylerrel, pedig a verseny egy részében az élmezőnyben mentem.

Nagyjából minden megtörtént velem ezen a versenyen!

Rockenfeller különösen hálás volt a Spire-nek, amiért lehetőséget adott neki, hogy a Cup Seriesben versenyezhessen. Még egy tervezett versenye van a csapattal ebben a szezonban, október 9-én a Charlotte Roval pályán.

Ha Watkins Glen előtt azt mondtad volna, hogy akár a negyedik helyen is futhatok, akkor nem hittem volna neked” – mondta Rockenfeller.

A NASCAR Cup Series-ben első alkalommal sosem fogsz futamot nyerni, de úgy gondolom, hogy a Spire Motorsport és én magam is túlteljesítettük a kitűzött célokat.

Őszintén, alig várom a következő futamot, mert hosszú idő óta ez volt az egyik legszórakoztatóbb versenyautó, amit vezethettem.