back to top
vasárnap, június 23, 2024

McLaughlin tudja, még tovább kell javulnia második szezonjában

Dátum:

Megosztás:

Nem futott rossz szezont a Team Penske újonca, Scott McLaughlin 2021-ben, de tudja, idén ennél is több kell, hogy megragadjon a mezőnyben.

- Reklám -

Nemrég a Team Penske bejelentette, hogy 2023-ra egy közös autót fejleszt a Porschéval az IMSA új, LMDh-korszakára, így az IndyCar-csapat háromautóssá zsugorodott. A nagy hármas egyik tagjának versenyzői így Will Power, Josef Newgarden és Scott McLaughlin lesznek. Simon Pagenaud a Meyer Shank Racing versenyzője lett.

- Reklám -

A hármas messze legrutintalanabb versenyzője Scott McLaughlin lesz. Az új-zélandi tudja, közelebb kell kerülnie a csapat nagyágyúihoz. Korábban arról is beszélt, közel érzi magához karrierje első IndyCar-győzelmét.

Azt hiszem, még magasabbra kell tennem a lécet saját magamnak” – fogalmazott bizakodva McLaughlin. „El kell jutnom arra a pontra, hogy tudjam, mi történik az autóban és el tudjam azt is mondani, mire van szükségem ahhoz, hogy jobb legyen. Tavaly építettünk egy erős alapot, most pedig egy irányba kell tovább haladnunk. Érdekes lesz. Úgy érzem, sokkal magabiztosabb vagyok most már akkor, amikor a mérnökökkel kell kommunikálnom. Ráadásul tudok már visszajelzéseket adni Josefnek és Willnek is. Ez pedig mind-mind segíteni fog a szezonunkon.

- Reklám -

McLaughlin számára volt egy pont, amikor hirtelen minden más lett. „Gateway környékén kezdtem azt érezni, hogy kényelmes nekem az autóban. Akkor kezdtem tudni, miről beszélnek körülöttem és mi történik velem az autóban.

Egészen konkrét célokkal vág neki McLaughlin az évnek. „Azt gondolom, mindenképp képes leszek rá (hogy a top 10-ben végezzek). Nagyszerű csapat áll mögöttem. Nagyon jó helyen vagyok ahhoz, hogy előrébb lépjek. Az időmérőimet kell majd ehhez rendberaknom. Ha mondjuk top 8-as helyezéseket tudnék hozni az időmérőkön, az már fél siker lenne.

Scott McLaughlin a 2021-es szezont az összetett tizennegyedik helyén zárta 305 szerzett ponttal. Legjobb eredménye egy második hely volt Texasban, élete első oválversenyén.