kedd, június 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapIndyCarKarnyújtásnyira érzi magától az első győzelmet McLaughlin

Karnyújtásnyira érzi magától az első győzelmet McLaughlin

- Hirdetés -

Az év újonca lett, egyszer dobogóra is állhatott, de nyernie nem sikerült. Scott McLaughlin 2022-es célja ez utóbbi lesz.

Egyetlen teljes szezonos újoncként meg is szerezte az év legjobbjának járó elismerést, megelőzve Romain Grosjeant. Jelölték őt az év sportolója-címre is hazájában, aminek egyébként jócskán meg is alapozott 2021-es szezonjával. Ebben az említett szezonban karrierje mindössze harmadik futamán (az első oválon!) máris dobogóra állhatott, végül azonban győznie nem sikerült.

- Hirdetés -

A 2021-es küzdelmet tizennegyedikként záró Supercars-bajnok második IndyCar-szezonjában ezt a lépést szeretné megtenni.

“Azt gondolom, elérhető közelésben van ez” – fogalmazott McLaughlin a SpeedCafe felvetésére. “Ha minden a jó irányba halad és jól csináljuk (márpedig ehhez mindenünk megvan), akkor először jobban kell időmérőznöm. Ezzel jobb lehetőséget tudnánk adni magunknak, a versenytempónk ugyanis megvan.”

- Hirdetés -

Ez egy dolgot jelenthet majd. “Jó lenne kihasználni a lehetőséget egy esetleges győzelmre. Ha ez nem adatik meg, akkor jöhet sok top 5-ös helyezés. Sokkal többször szeretnék stabilan a top 10-ban célba érni, benne top 5-ös és dobogós helyezésekkel. Ehhez kell még egy kis sebességet találnunk. Ezen dolgozunk, mert nagyon versenyképes lett a bajnokság az utóbbi időben.”

Ehhez ráadásul jövőre már meglesz a tapasztalatunk is. “Jó úgy menni az egyes helyszínekre, hogy elmondhatom, már voltam ott. Sokkal magabiztosabb vagyok így. Tudom, mi kell egy pályán és mi nem. Ez nagyon fontos lesz a felkészülésben.”

- Advertisement -

Friss