back to top
szombat, május 25, 2024

Lundgaard kezdett a legjobban az IndyCar hat újonca közül

Dátum:

Megosztás:

Előzetesen Christian Lundgaard volt az, akitől talán a legtöbbet vártak az IndyCar hatfős újonckontingenséből. Elsőre ez a papírforma be is jött.

- Reklám -

David Malukas, Tatiana Calderón, Devlin DeFrancesco, Callum Ilott, Kyle Kirkwood és Christian Lundgaard. Ők azok hatan, akik idén kezdték meg IndyCar-karrierjüket. Lundgaard ugyan tavaly már bemutatkozhatott a bajnokságban, ettől viszont még újonc besorolásban van. A St. Petersburg-i szezonnyitón a dán volt az, aki a hatosfogatból a legjobban kezdett. Tizenegyedik helyével ráadásul toronymagasan a legjobb eredményt érte el közülük. Mögötte a második legjobb újonc a tizennyolcadikként befutó Kirkwood volt.

- Reklám -

Azzal, hogy Lundgaard az RLL Racing versenyzője, már eleve jó pozícióban volt ahhoz, hogy tőle várják a legjobb eredményt az újoncok közül. Ennek az elvárásnak St. Petersburgben végül meg is tudott felelni.

Hosszú verseny volt…” – ismeri el Lundgaard. „Vesztettünk a rajtnál pár olyan pozíciót, amit bárcsak meg tudtunk volna tartani. Aztán az első kiállásoknál ezt szerencsére sikerült visszahozni. Sokáig tudtunk kint maradni a piros gumikon, ez mindenképp jó dolog. Tisztább pályán ki tudja, talán még egy kicsit gyorsabbak lehettünk volna. A végén fizikailag is elég kemény volt a verseny.

- Reklám -

A végét Lundgaard már csak túl akarta élni. „Az utolsó fekete gumik után már csak fogni akartuk a pozíciót. Szerencsére rendben volt az autó egyensúlya, sajnos olyan tempónk nem volt, mint mondjuk a Penske-versenyzőknek. Első hétvégének ez nem volt egy rossz eredmény.

Lundgaard tavalyi bemutatkozásakor tizenkettedik lett Indianapolis road vonalvezetésén.