vasárnap, április 14, 2024

26. évfordulóján szeli át az USA-t a Petty család jótékonysági motorostúrája

Dátum:

Megosztás:

A Covid után éledező világban két év után rendezik meg ismét teljes pompájában a Kyle Petty Charity Ride-ot. Ez lesz a huszonhatodik évforduló.

- Reklám -

A Kyle Petty Charity Ride-ot a NASCAR-legenda Richard Petty fiáról nevezték el. Az 1500 mérföldes, vagyis majdnem 2500 kilométeres túra Phoenixből indul és ide is tér vissza, Arizonán és Utah-n keresztül. Az út célja, hogy pénzt gyűjtsenek a Victory Junction nevű szervezet céljára. A Petty család által alapított Victory Junction súlyos beteg gyerekek számára szervez olyan táborokat, amelyek megváltoztatják az életüket.

- Reklám -

A szervező-névadó Kyle Petty mellett a túrán várhatóan 225 motoros vesz majd részt, nagyságrendileg negyvenen közülük először. Az eseményt április 30. és május 6. között rendezik. Ez lesz az első alkalom, hogy a túra ugyanoda tér vissza, ahonnan elindult. A szervezők szerint a Covid-19 rendesen megnehezítette a dolgukat. A Charity Ride-ot éppen ezért utoljára még 2019-ben tudták megrendezni, azóta tervezték az ideit.

Majdnem három évnyi tervezés után büszke vagyok arra, hogy sikerül ismét megrendeznünk ezt az eseményt” – fogalmaz közleményében Kyle Petty. „Ez egy nagyon izgalmas út lesz Arizonán és Utah-n keresztül. Ennek során egyrészt meglátogatjuk az előző évek ismerős helyszíneit, de persze lesznek újak is. Életre szóló emlékeket gyűjtűnk az út során, mindezt ráadásul a Victory Junction céljáért.

- Reklám -

A kezdeményezés nyomán az elmúlt negyedszázad során több mint nyolcezer gyerek ingyenes táboroztatását tette lehetővé. 2004-es alapítása óta a Kyle Petty Charity Ride elsődleges kedvezményezettje a Victory Junction. Ezt annak idején a névadó tragikusan fiatalon elhunyt fia, Adam emlékére hozták létre.

A túrán olyan NASCAR-legendák is részt vesznek majd, mint Kyle Petty apja, Richard, vagy éppen Harry Gant, Hershel McGriff és Donnie Allison.

„Az elmúlt években lenyűgöztek a túra során meglátogatott helyszínek. Most az egész naptáramat szabaddá tettem csak azért, hogy itt lehessek” – fogalmazott a hétszeres bajnok, 200-szoros futamgyőztes apa, a Király, vagyis Richard Petty.