hétfő, április 15, 2024

A bajszába került, de szenzációs győzelmet aratott a korábbi F2-es sztár

Dátum:

Megosztás:

Egy első győztes állította meg Álex Palou győzelmi sorozatát, Torontóban. A mezőny eddig szenvedő csapatával Christian Lundgaard második pole-ját tudta győzelemre váltani.

- Reklám -

Folytatódott a Rahal Letterman Lanigan Racing jó formája. Azok után, hogy az Indy 500-ra nem is tudták kvalifikálni mindegyik autójukat, az előző hétvégén, Mid-Ohióban léptek előre, és úgy tűnt, nem csak egyszeri alkalomról beszélhetünk.

- Reklám -

Lundgaard élete második pole-ját szerezte meg a félig esős időmérőn, Scott McLaughlin előtt, míg a listavezető Álex Palou csak a 15. helyről rajtolhatott.

Rögtön egy balesettel kezdődött a futam, Jack Harvey, Ryan Hunter-Reay és az újonc Tom Blomqvist kerültek egymás mellé a pálya egyik szűkebb szakaszán, aminek nem lett jó vége. A mögöttük érkezőket Hunter-Reay keresztbeforduló autója állította meg, így többen körhátrányba kerültek.

- Reklám -

Romain Grosjean – miután Palou-val folytatott parázs csatát – meghosszabbította rossz sorozatát, és ismét a falban kötött ki, míg csapattársa, Colton Herta első idei dobogóját szerezte meg, miután egy jól időzített sárga zászló segítette a stratégiáját.

Még az utolsó körre is maradt dráma, Marcus Ericsson és Will Power üzemanyagát is elszámolták, így be kellett jönniük még egyszer a boxba a fehát zászlót követően.

A második helyen Palou végzett, aki a csatában megsérült első szárnnyal fejezte be a futamot, így nem tudott válaszolni Lundgaard késői támadására. A dán fogadalmához híven – miszerint nem borotválkozik, amíg nyerni nem tud – azonnal megszabadult bajszától, így ünnepelve első győzelmét.

Palou így is növelte előnyét a negyedikként záró Scott Dixon előtt, így már 100 pont – két futamgyőzelemnyi – az előnye.