vasárnap, április 14, 2024

Amikor egyik legenda búcsúztatja a másikat – mindketten megkönnyezték

Dátum:

Megosztás:

Tony Kanaan az idei Indy 500-on akasztotta szögre a bukósisakját, és a levezető körön meglepő gesztust érte egyik vetélytársa irányából.

- Reklám -

A brazil 390 IndyCar futam, egy bajnoki cím, egy Indy 500 és egy Daytonai 24 órás után döntött úgy, hogy 48 évesen abbahagyja a versenyzést. Idén mintegy utolsó tiszteletkörként a McLarennel tért vissza, kizárólag az Indy 500-ra.

- Reklám -

„Mondtam a srácoknak előre, hogy két dolog lehetséges: nyerünk, és azért ünneplünk, vagy bármi más történik, akkor meg miattam. Úgy gondolom, lekicsinylés lenne 400 ezer ember jelenlétére azt mondani, hogy szomorúvá lettem.” utalt arra az érzelmes brazil, hogy egy szóval nem lehet leírni az érzéseket, akik átfutottak rajta.

„Hálás, megkönnyebbült, boldog és szomorú egyszerre. Rengeteg érzés.” – sorolta.

- Reklám -

Kanaan végül a 16. helyen végzett, miután az utolsó körben nagyot csatázott honfitársával, Hélio Castronevesszel – aki nem mellesleg régi riválisa és a sport aktív legendájának számít négy Indy 500 győzelmével.

Tony Kanaan & Hélio Castroneves, IndyCar, Indy 500
A két brazil jót szórakozott egymással, a pályán és azon kívül is – Fotó: Joe Skibinski/Penske Entertainment

„Úgy küzdöttünk a 15-16. helyért az utolsó körben, mintha a győzelem lenne a tét! Ki is merne ránk szólni vagy belénk kötni? Egymás mellett mentünk végig a hátsó egyenesen, aztán intettünk egymásnak. Után elárultam neki, megkönnyeztem a dolgot, mire azt felelte, ő is.

’87-ben együtt kezdtünk, és az utolsó versenyem utolsó körében is vele csatáztam, nem is kívántam volna máshogy, neki sem.”

Kanaan egyszer más elhatározta, hogy visszavonul, 2020-ban viszont üres lelátók fogadták. Rájött, hogy nem így akarja befejezni, így jött a folytatás.

„Amit ma a nézők értem tettek, pontot tett az itteni karrierem végére. Ezt az érzés nem hiszem, hogy még egyszer átélhetem. A 16. hely legalább elejét veszi a találgatásoknak, nem mondják azt, hogy tavaly 3. lettem, megint rápróbálhatnék. Kyle Larson fogja vezetni azt az autót jövőre, és remélem én is itt leszek a környéken.”

Korábbi csapata újra leigazolná Ericssont