back to top
kedd, május 21, 2024

A Forma–2 címvédője a Long Beach-i versenyen mutatkozik be az IndyCarban

Dátum:

Megosztás:

Théo Pourchaire a most hétvégén sorra kerülő Long Beach-i futamon debütál majd az IndyCarban. A 2023-as Forma–2-es bajnok a sérült David Malukast fogja helyettesíteni a McLaren 6-os rajtszámú autójában.

- Reklám -

Nagy reményekkel érkezett meg az idei év elején a McLaren IndyCar-csapatához David Malukas. A 22 éves pilóta a Dale Coyne Racinget hagyta el a papayaszínű alakulat kedvéért. Eddig azonban még nem tudott éles körülmények között beülni a neki kiutalt 6-os rajtszámú autóba, mivel február közepén kerékpározás közben megsérült a csuklója, elszakadt az ínszalagja. Ebből pedig még mindig nem tudott teljesen felépülni.

- Reklám -

A szezon első két fordulójában, St. Petersburgben és a Thermal Clubban Callum Ilott helyettesítette Malukast. Az előttünk álló hétvégén sorra kerülő Long Beach-i versenyen viszont nem tud elindulni a brit pilóta, mivel az Endurance Világbajnokság imolai futamán van jelenése.

Így tennék izgalmasabbá a pilóták az IndyCar Thermal Clubban tartott luxushétvégéjét

- Reklám -

A McLaren a napokban jelentette be, hogy így a kaliforniai utcai pályán Théo Pourchaire kapja meg az autót. Pourchaire az elmúlt három szezonban a Forma–2-ben versenyzett. 2022-ben második lett az összetettben, tavaly viszont már nem talált legyőzőre. Azonban a bajnok egy szabály miatt nem maradhat a sorozatban, így onnan távoznia kellett, és hiába a Sauber akadémiájának tagja, a svájci gárda F1-es csapatánál nem volt üresedés. A francia versenyző így idén a japán Super Formula viadalain méretteti meg magát.

Malukas felépülésének ütemét látva pedig könnyen elképzelhető, hogy nemcsak egy, hanem kettő IndyCar-futamon is részt vehet majd idén, hiszen a – nemrég megmenekült –Long Beach-i viadal után egy héttel az alabamai Barber Motorsports Parkba látogat majd el a mezőny.