back to top
csütörtök, június 20, 2024

Kiakadt Johnson „lesz*rom-métere” első IndyCar-szezonja után

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR-ból váltva nehéz szezon állt Jimmie Johnson előtt újoncként az IndyCarban. Kapott is ezért kritikákat, de ezek lepattannak róla.

- Reklám -

Hosszú évek stock car-versenyzése után elég éles volt a váltás Jimmie Johnson számára, aki IndyCar-újoncévében nem is végzett egyszer sem top 15-ben, illetve egyszer sem zárt időmérőn a mezőny első felében. Így értelemszerűen esélye nem volt bármilyen értelmezhető eredményre, de ez nem tántorította el a hétszeres NASCAR Cup-bajnokot, és gőzerővel készül 2022-re. Idén ráadásul már az oválokon indul, ahol saját maga is többet remél.

- Reklám -

„Úgy tűnik, sokak szerint már nem is vagyok versenyző. De szerencsére elég vastag bőrt növesztettem ezekre az elmúlt két évtizedben, és őszintén szólva nem igazán érdekel” – fogalmazott Johnson. „Szoktam is viccelődni a barátaimmal, hogy ezek már ki is akasztották a lesz.rom-méteremet. Most egyszerűen annyira szabadnak érzem magam. Kicsit olyan ez, mint tinikoromban, amikor azért versenyeztem, mert versenyezni akartam. A saját utamat járom, és azt csinálom, amit akarok.

Egészen egyszerű oka volt tehát Johnson éles váltásának. „Egyszerűen itt akarok lenni. Nyilván versenyképes akarok lenni és jól akarok teljesíteni. Aztán majd meglátjuk, hogy alakul. Óriási a kihívás, meg is lepett, mennyire más ez a világ a NASCAR-hoz képest. De a legtisztább okok azok, amik engem ide vezéreltek, és élvezem is minden egyes pillanatát.

- Reklám -

Johnson és az IndyCar többi versenyzője számára a 2022-es szezon február 27-én kezdődik St. Petersburgben.