back to top
vasárnap, május 26, 2024

Jimmie Johnson nagyon várja már az oválokat

Dátum:

Megosztás:

Jimmie Johnson második IndyCar-szezonjában először merészkedik fel az oválokra. Várja is nagyon ezeket a futamokat, ahol versenyképes lehet majd.

- Reklám -

Nem volt egyszerű Jimmie Johnson újoncéve az IndyCarban, hiszen teljesen más világba csöppent hosszú-hisszú évek NASCAR-sikerei után. Itt ráadásul még az oválok sem jelentettek számára kapaszkodót, hiszen azokat első évében még nem vállalta be. Ezekre most kerít majd sort először, így a hétszeres NASCAR Cup-bajnokot is láthatjuk például az Indy 500 mezőnyében. Korábban még egykori riválisa, Kurt Busch is úgy fogalmazott saját tapasztalataiból kiindulva, hogy Johnson az oválokon érezheti majd igazán otthon magát. Hasonlóan gondolkodik az érintett is.

- Reklám -

Johnson egyébként már tesztelt is oválon, egyrészt Texasban, másrészt Indianapolisban. Ez utóbbi helyszínen teljesített is két fázist az újoncoknak kötelező Rookie Orientation Program (ROP) keretein belül.

Úgy éreztem, túl gyorsan el is telt az a fél nap, amit az újoncgyakorlással tudtam tölteni” – idézte fel a váratlanul simán alakuló feladatot Johnson. „Ráadásul még az eső sem segített… De egyszerűen izgatott voltam a teszten, és vártam már a szezon kezdetét. A konkrét idényben nagyon hamar Texasban tesztelhetünk, majd jön a verseny, aztán pedig Indianapolisban a tesztnapok. Nagyon várom már, hogy több tapasztalatom legyen oválokon, és jobban érthessem az autót. Úgy érzem, az oválokon sokkal versenyképesebb lehetek. Ha pedig sikerül tapasztalatot szereznem az oválos teendőkkel kapcsolatban, minél több lesz ebből, annál jobb esélyem lesz mondjuk egy dobogóra. Vagy akár még többre is…

- Reklám -

Johnson számára főleg a tanulásról szólt a szezon. „Próbáltam rácsimpaszkodni a mezőnyre, és legalább nem lemaradni. Ez a szezon végére szerencsére sikerült is. Az oválokon sokkal egyszerűbben ott lehetek majd a mezőny sűrűjében, és harcolhatok jobb pozíciókért.

Átállni át kellett Johnsonnak a NASCAR-ban szerzett ováltapasztalatokhoz képest, de ez sem volt annyira nehéz feladat. „Jóval nagyobb a sebesség ahhoz képest, amit megszoktam. De amint a szemem ráállt erre, meglepően ismerős dolgokat tapasztaltam az IndyCar-autóban is.