back to top
csütörtök, május 30, 2024

Jövőre McLarennek “álcázza” autóját az egyik IndyCar-csapat

Dátum:

Megosztás:

Ha nem is lesz eggyel több Arrow McLaren a mezőnyben, egy kicsivel közelebb kerül a negyedik autóhoz a brit márka.

- Reklám -

Régóta hírbe hozták a McLarent azzal, hogy azután, hogy egy harmadik autót is indítottak 2023-ban, a terveik között szerepel, hogy itt ne álljanak meg a bővítésben. A csapat elismerte, hogy nem lesz egyszerű a dolog, rövid távon pedig kivitelezhetetlen, azonban egy bejelentéssel már most megtették az első lépést efelé.

Új jelölttel léphet szövetségre a McLaren?

- Reklám -

Szövetsége léptek ugyanis a Juncos Hollinger Racinggel, akiknek nemcsak a festésüket, de szponzoraikat is biztosítják, legalábbis a csapat egyik autójára.

- Reklám -

„A szövetség idővel még tovább bővülhet, kereskedelmi és stratégiai jelleggel, hogy együtt dolgozva mindkét fél előnyt szerezzen ezzel. A csapatok elsősorban tehetséggondozási szempontból tekintenek erre, mérnökök, szerelők és pilóták is tapasztalatot szerezhetnek ezáltal” írják a közleményben.

A JHR is eggyel több autót indított idén, mint tavaly Agustín Canapino debütálhatott a sorozatban. Míg a források még nincsenek kéznél, hogy biztos legyen az argentin jövője a csapat lehet, hogy megtartja a második autóját is, amennyiben sikerült szponzorokkal rendelkező pilótát találniuk.

Úgy hisszük, hogy ez az együttműködés felgyorsítja majd a fejlődésünket, és a McLarennek is hasznára lesz kereskedelmi és tehetséggondozási szempontból” – emelte ki a RACER-nek Brad Hollinger, a JHR résztulajdonosa.