szombat, április 20, 2024

Grosjean úgy tudta, maradt az Andrettinél, most jogi lépéseket tett

Dátum:

Megosztás:

Úgy tűnt, lezárt fejezet Romain Grosjean és az Andretti kapcsolata, most azonban kiderült, nem ilyen egyszerű a helyzet.

- Reklám -

Az Andretti Global névre hallgató csapat két pilótájától is megválik jövőre, és nagyon úgy tűnik, négy autóról háromra csökkentik a felállásukat. Devlin DeFrancesco mellett bejelentették az utolsó előtti hétvégén, hogy Romain Grosjean sem marad náluk, viszont David Malukas érkezni fog, így fiatalítani fognak, és jobban koncentrálni a megmaradó pilótáikra.

Nagy lehetőséget kaphat jövőre három fiatal pilóta is

- Reklám -

A francia részéről eddig csak csend érkezett, váratlanul azonban így a szezonzárás után pár héttel azonban felszólalt az ügyben.

- Reklám -

„Én arra számítottam, hogy folytatni fogjuk az Andrettivel a következő években is. Csalódott vagyok azzal kapcsolatban, hogy ezt nem teljesítik, de minden jót kívánok a csapattagoknak. Más lehetőségek után nézek, hogy folytathassam az IndyCar-karrierem” – fedte fel Grosjean az ESPN-nek, hogy a szerződés eredetileg több évig szólt volna.

„Már elkezdtem a bírósági eljárást Indiana államban az Andretti ellen, hogy megvédjék a jogaimat.”

A csapat még nem reagált a bejelentésre.

„Nagyon élveztem velük dolgozni, és büszke vagyok az elmúlt két évben szerzett sikereinkre. Hálás vagyok a barátságokért, amik így köttettek, a legjobb amerikai együléses sorozatban.”