kedd, április 23, 2024

Jimmie Johnson és az Indy 500-győzelem: „Miért ne?”

Dátum:

Megosztás:

Debütáló oválfutamára kerített sort az IndyCarban a hétvégén, rögtön hatodik lett Jimmie Johnson. Ezek után naná, hogy megjött az étvágya a még nagyobb falatokra is.

- Reklám -

Sokan nagyon sokat vártak tőle, Jimmie Johnson pedig nem is okozott csalódást. A hétszeres NASCAR Cup-bajnok élete első (legalábbis az IndyCarban első) oválfutamán egy kiváló hatodik hellyel vétette észre magát Texasban. Ezt még úgy is sikerült összehoznia, hogy egyébként a végén az üzemanyag-mennyiséget látva mérnöke kicsit visszavetetett vele a tempóból. De ez is csak egy bukott helyet jelentett, a csapattárs Scott Dixon javára.

- Reklám -

Egy ilyen első élmény után pedig Johnson fejében nyilván ott motoszkál a kérdés: mit hozhat a többi ovál számára? Mondjuk egy Indy 500-győzelmet?

Ez egy elég agresszív kijelentés…” – gondolkodott el Johnson. „De miért ne? Miért ne sikerülhetne? Az Indy 500 egy különleges verseny. Láttunk favoritokat győzedelmeskedni. Láttunk stratégiákat győzelemre vezetni versenyzőket. Voltak újonc győztesek. Annyi minden előfordult már a verseny történetében. Hélio például még idősebb is nálam, aztán tavaly nyerni tudott. Minden, de tényleg minden megtörténhet.

- Reklám -

A texasi futamban is volt még Johnson szerint. „Ha ötven körrel tovább tart, akár még előrébb is végezhettem volna. Ha mondjuk tizedikként tudok rajtolni, abból is kisülhetett volna egy jobb eredmény. Még ennél is jobb. Szóval ha mondjuk itt futok egy rossz versenyt, hosszadalmas lett volna a tanulási fázisom májusban. De így… Nyugodtan álmodhatunk nagyot.

Johnson Indy 500-as ambícióiban sokat segít az is, hogy hol van. „Mind tudjuk, mire képes a 48-as autó. Mind tudjuk, mire képesek a Chip Ganassi Racing autói. Egyszerűen eddig én magam nem voltam elég gyors az utcai és épített pályákon, hogy jó eredményt érhessek el. Most viszont, ismerős környezetben, összejött a jó eredmény is.