back to top
szombat, május 25, 2024

Herta nem futna el egy F1-es lehetőség elől

Dátum:

Megosztás:

Colton Herta nemrég úgy fogalmazott, egyáltalán nem csalódott, hogy nem jutott (még) el a Forma-1-ig. Persze ha jönne egy lehetőség, nem ellenkezne.

- Reklám -

Colton Herta saját elmondása szerint nem üldözi görcsösen az F1-es lehetőséget. Ennek némileg ellentmond az a tény, hogy sajtóinformációk szerint amennyiben Michael Andretti sikerrel járt volna és felvásárolja az Alfa Romeo-Sauber F1-es csapatát, Herta valószínűleg már ott lenne a csapat egyik versenyzőjeként.

- Reklám -

Hazudnék, ha azt mondanám, nem érdekel a Forma-1” – ismeri el Herta. „Rengeteg dolgot szívesen csinálnék a karrierem során. De mindenhez, így az F1-hez is kell a megfelelő időzítés. Ha például 28 éves vagy, már nem leszel F1-es versenyző. Ez sajnos vagy nem sajnos így működik. Most az idő megfelelő lenne egy adódó lehetőség esetén. Jó alaposan át kellene gondolnom az egészet, de ha ez felmerülne, valószínűleg bevállalnám, mert egyszer szívesen lennék F1-es versenyző.

Érdekes gondolatok keringenek Herta fejében egy esetleges F1-es karrier kapcsán. „21 éves vagyok. Elmehetek mondjuk öt évre az F1-be, és még mindig lesz tizenöt évem IndyCar-versenyzőként. Mindenképp megpróbálnám, ha lenne lehetőségem. De egyáltalán nem vagyok csalódott itt sem. Imádom ezt a bajnokságot, és imádok itt versenyezni is. De igen, van pár dolog, amibe belefognék az IndyCaron kívül.

- Reklám -

Herta szerepelt már IMSA-versenyeken a Rahal Letterman Lanigan Racing színeiben, a daytonai 24 óráson például rögtön kategóriagyőzelemmel debütált. Tavaly a Turner Motorsport BMW M6-osában versenyzett beugróként. Herta most is ott lesz a daytonai 24 óráson, az LMP2-es DragonSpeed autójában.

Herta a tavalyi IndyCar-szezont ötödikként zárta, három futamgyőzelmének is köszönhetően. A még mindig csak 21 éves versenyző már hat futamgyőzelemnél tart három teljes szezonja alatt.