back to top
vasárnap, június 16, 2024

Herta nem túl csalódott, hogy nem lett Forma-1-es versenyző

Dátum:

Megosztás:

Bár a Forma-1-gyel folytatott kalandozása vonzó volt, Colton Herta elmondta, hogy továbbra is örül, hogy visszatérhet az IndyCar Series-be.

- Reklám -

Miután az Alfa Romeo csapat többségi részesedésének megvásárlására tett ajánlata néhány hónappal ezelőtt kisiklott, Michael Andretti azt mondta, hogy a 21 éves Herta „vezetné az utat” egy esetleges F1-es kiruccanásban, mert „ő lenne a tökéletes srác erre.”

- Reklám -

Mindenképpen megpróbáltuk volna őt ültetni, mert úgy gondolom, hogy versenyképes versenyző lehetne Európában. Tényleg így gondolom” – mondta Andretti.

A keddi IndyCar média nap során Pato O’Ward mellett Colton Hertát is kérdezték az F1-es lehetőséggel kapcsolatban.

- Reklám -

Soha nem voltam csalódott, mert nagyszerűen érzem magam itt Amerikában az Andrettivel és az IndyCarral” – mondta Herta az NBC Sportsnak.

Nyilvánvalóan imádok Indy-autókkal versenyezni. Az IndyCar-on nőttem fel, de vannak más dolgok is, amiket szeretnék vezetni a karrierem során, és ezek között szerepel a Forma-1-es autó is.

Ha a közeljövőben nem kapok lehetőséget, akkor utána nehéz lesz bekerülni. Látjuk, hogy ott milyen fontos, hogy fiatalon bekerüljek. Ez később nem fog megtörténni.

Michael Andretti és Colton Herta
Michael Andretti és Colton Herta / Fotó: Penske Entertainment: Joe Skibinski/IndyCar Media

Colton Herta, a jövő Forma-1-es sztárja?

Herta 2019-ben, újoncként a történelem legfiatalabb IndyCar-győztese lett. A legendás Mario Andretti egy amerikai televizós show-ban pedig azt mondta róla, hogy ő lehet a következő amerikai F1-es sztár.

Herta elmondta, hogy az Indy 500 vagy a bajnokság megnyerése bár fontos, de nem előfeltétele annak, hogy az F1-be igazoljon.

Jó lenne megnyerni ezeket a versenyeket” – mondta Herta. „Hogy szerintem ez döntő fontosságú-e az F1-el kapcsolatban? Nem.

Úgy gondolom, bármikor visszatérhetek majd az IndyCar-ba, amikor befejezem a Forma-1-et, akár egy év, akár 10 év múlva.

Herta, aki tavaly 2023-ig szóló szerződéshosszabbítást írt alá az Andrettivel, tavaly ötödik lett a bajnokságban. Miután megnyerte a tavalyi szezon utolsó két futamát, az Andretti sztárja úgy véli, első bajnoki címe karnyújtásnyira van.

Nem hiszem, hogy sok kell ahhoz, hogy reális esélyünk legyen a bajnoki cím elhódítására” – tette hozzá Herta. „Kilencvennégy pont soknak hangzik, de ha megnézzük a szezonunkat és néhány mélypontunkat, nagyon könnyű megtalálni ezeket az elveszett pontokat.