hétfő, március 4, 2024

Három verseny erejéig két női versenyző is lesz az IndyCar mezőnyében

Dátum:

Megosztás:

A Paretta Autosport a tavalyi Indy 500-as indulás után idén visszatér három IndyCar futamra, így Tatiana Calderón és Simona de Silvestro révén lesz két hölgy is a mezőnyben.

- Reklám -

A tavalyi évvel ellentétben az Indy 500-at kihagyja majd a teljesen női csapat, akik ezúttal nem a Penske, hanem az Ed Carpenter Racing pártfogását élvezik majd. Első versenyükre a Road Americán kerül sor, utána Mid-Ohióban és Nashville-ben lesznek ott a rajtrácson.

- Reklám -

„Nagyszerű első évünk volt a Team Penskével 2021-ben az Egyenlőség és változás (Equality and Change) kezdeményezés részeként. Azóta azon dolgoztam, hogy a megfelelő összeállítást és lehetőséget biztosítsam a csapatnak.” mondta a bejelentéskor Beth Paretta.

„A felkészülés és a támogatás tavaly felbecsülhetetlen volt, ezt továbbvinni, és az Ed Carpenter Racinggel együtt dolgozni nagyon érdekes számunkra.”

- Reklám -

Ismét egy Chevrolet hajtja majd az autót, Mark Reuss, a GM elnöke támogatását fejezte ki a csapat felé.

„Büszke vagyok, hogy folytathatjuk a Chevrolet-vel az együttműködésünket, ők értékeltek és támogattak minket már a kezdetektől fogva. Így erősíteni tudtuk az üzenetünket jelentőségteljes módon, és már alig várjuk, hogy újra versenyezzük velünk.” – folytatta Paretta.

Ed Carpenter is üdvözölte az IndyCar csapata újabb bővülését:

„Az ECR-nél már izgatottak vagyunk, hogy a Paretta Autosport történetének részesei lehetünk. Figyeltük, mit értek el a tavalyi Indy 500-on, és már várjuk, hogy segítsük őket ahhoz, hogy teljes szezonos csapat legyenek. Tisztelem Beth-et és Simonát, remélem sikerek legyünk velük a szezon későbbi szakaszában.”

Már az is kiderült, hogy az autó főszponzora a KiwiCo lesz.