vasárnap, április 21, 2024

Bristol megerősítette, hogy jövőre is dirt versenyt tartanak tavasszal

Dátum:

Megosztás:

A nézettségi adatok margóján egyből megérkezett a hivatalos megerősítés, hogy 2023-ban is dirt versenyt tartanak majd Bristolban.

- Reklám -

Jerry Caldwell, a Bristol Motor Speedway elnöke közleményt adott ki, mely szerint a pálya arra számít, hogy 2023 tavaszán harmadik alkalommal is megrendezze a NASCAR salakos versenyét.

- Reklám -

Nagyon hálás vagyok tulajdonosainknak, Bruton és Marcus Smithnek, hogy lehetővé tették a Bristol Motor Speedway csapatának, hogy egy csodálatos húsvéti ünnepséget és NASCAR-futamhétvégét rendezzenek, amely felülmúlta várakozásainkat az erős jegyeladásokkal és a FOX főműsoridős nézettségével” – mondta Caldwell keddi nyilatkozatában.

A Bristol Motor Speedway 2023-ban egy tavaszi éjszakai futamra készül a salakos pályán, így a rajongóknak két nagyszerű NASCAR showt kínálunk különböző felületeken.

- Reklám -

A NASCAR eseményeink pontos időpontjai csak az év későbbi szakaszában lesznek ismertek.

Bristol tavaly rendezett először dirt futamokat a félmérföldes pályáján. A második kiadást, ismét a Truck Series és a Cup sorozat részvételével, a hétvégén rendezték meg, a Cup Series pedig húsvét este a Fox főműsoridőben futott. 1989 óta ez volt az első Cup Series futam, amelyet húsvétkor rendeztek.

Caldwell nyilatkozata azt követően hangzott el, hogy Steve O’Donnell, a NASCAR operatív igazgatója korábban a SiriusXM NASCAR rádióban pozitívan nyilatkozott az eseményről, és a Fox Sports erős televíziós számokat közölt.

O’Donnell kedd reggel elismerte, hogy a tisztviselők továbbra is szeretnének dirt futamot rendezni Bristolban.

Még mindig boncolgatjuk, mi történt ezen a hétvégén, mit tehetünk a fejlődés érdekében, hol tudunk javulni, de mindent összevetve, azt hiszem, az irány, a mai naptól kezdve, biztosan az lenne, hogy maradjunk a salakon.

A Fox Sports keddi jelentése szerint a verseny nézettsége 28%-kal több volt, mint a tavaly március végén rendezett, eső miatt elhalasztott bristoli salakos futam.

A 4 007 000 nézővel 2016 óta a legmagasabb nézettséget érte el egy tavaszi bristoli futam, akkor 4 518 000 néző volt a csúcs.