vasárnap, április 21, 2024

Mindene eredeti ennek a 67-es Camaronak

Dátum:

Megosztás:

28 évig pihent egy pajtában az az 1967-es Chevrolet Camaro, amelyet most eladásra kínálnak.

- Reklám -

A klasszikus pajtalelet minden alkatrésze eredeti, ezért tökéletes azok számára, akik szeretik az ilyen ritka kincseket felújítani.

- Reklám -

Az Chevy 1985 óta parkolt a raktárban, egy olyan tulajdonosnál, aki azt tervezte, hogy egy nap megjavítja, de erre sosem került sor. Most ugyanabban az állapotban szerepel az eBay-en, ahogyan találták. Az eladó szerint a motor forog, de az autót érintetlenül hagyták, hogy megőrizzék a hitelességét.

Az eladó azt írta: „még a légszűrőt sem távolítottuk el, a második tulajdonos zöldre festette az eredeti színe fehér, és valamikor a ’70-es években hozzáadta a gyémánt betétet. Amennyire én látom, ebből az autóból semmi sem hiányzik, és minden eredeti cuccnak tűnik. Ha szeretné, elszállítjuk az autót, de szállítási költségekkel jár.

- Reklám -
Camaro
Chevrolet Camaro 1967 | Fotó: eBay / alhol_2171

A listázás megemlíti az alvázszámot és azt, hogy a tulajdonosi viszonyok rendben vannak. Az eladó a Missouri állambeli Springfieldből származik.

1967-ben az alapmotor egy 3,8 literes sorhatos volt, 140 lóerős teljesítménnyel. A nagyágyú a 375 lóerős, 6,5 literes L78 big-block V8-as volt, de ez a Camaro az alapváltozat.

A hatvanas évek közepére a Ford Mustang már beindította az izomautó-mániát az amerikai autópiacon, így a másik két detroiti óriásnak is elő kellett állnia a saját verziójával. Alig két évvel később a GM a Chevy Camaróval meglépte azt, hogy szembe szálljon a Ford Mustanggal. A Camaro az idők során a Mustang legnagyobb riválisa lett, de az autó korai éveit a legtöbben kissé összecsapottnak gondolják, és általában nem szoktak magas árakat kifizetni érte. Ennek ellenére a licitálás 15 000 dollárról indul erre a hirdetésre.