back to top
vasárnap, június 23, 2024

Carpenter örül, végre van egy kis állandóság

Dátum:

Megosztás:

Saját és versenyzői szempontjából is örül Ed Carpenter, hogy végre legalább az emberanyagot illetően tervezni lehet 2022-ben.

- Reklám -

Rinus VeeKay tavaly úgy nézett ki, stabilan fejlődni tud újoncéve dobogójához képest, ugyanis 2021-re az indianapolisi belső pályás dobogóját immár győzelemmel fejelte meg ugyanott, ráadásul Detroitban is dobogóra állhatott. Ebben aztán szó szerint törést jelentett nyári biciklibalesete, ami miatt futamot is kellett kihagynia. A csapat másik versenyzője, Conor Daly egyébként is osztozott a 20-as rajtszámú autón a főnök Ed Carpenterrel, az oválokra pedig a Carlinba ült be. Idénre egyáltalán ez is megkérdőjeleződött, miután a U.S. Air Force kiszállt a csapat mögül, mint támogató.

- Reklám -

A megoldást végül a BitNile érkezése jelentette, így az ECR-nél jelenleg adott két teljes szezonos versenyző Dalyék személyében úgy, hogy Carpenter indulására majd nem egyikük kárára, hanem egy harmadik autóban kerül sor. A csapatfőnök egyelőre csak az Indy 500-ra tudja garantálni magának a harmadik autót, ezzel együtt örül a történéseknek.

Rinusszal nagyon várjuk a harmadik közös évet” – fogalmazott Carpenter VeeKayjel kapcsolatban. „Az első kettő nagyon sikeresen alakult, tavaly ráadásul jött az áttörést jelentő győzelem is. Persze volt némi megingás is, de ilyen előfordul másodéves versenyzőknél. Végtére is még mindig egy gyerekről beszélünk esetében. Még mindig nagyon fiatal. Azt gondolom, most az érés korszaka jön nála, versenyzőként és emberként is. Idén azt várom, hogy a tavalyinál is markánsabban megtalálja saját magát.

- Reklám -

Conor Dalyvel sem kell egymásnak bemutatkozniuk Carpenter szerint. „Ismerem őt, dolgoztunk is vele. Azt gondolom, sokat fog neki segíteni, hogy egy csapatra tud majd koncentrálni és nem kell ide-oda ugrálnia. Várom ezt a folytonosságot. Ők ketten az elmúlt két évben nagyon jól tudtak együtt dolgozni. Ez a csapatnak is jó hír.

Ed Carpenter Racing
Grafika: Ed Carpenter Racing

Adott a háttér is

Carpenter nagy dologként értékelte, hogy az ECR meg tudta tartani szakembereit. „A legfontosabb, hogy meg tudjuk teremteni számukra azt a környezetet, amiben itt akarnak hosszabb távon is maradni. Ez pedig most nem csak náluk, hanem Rinusnál is megvan. A mi munkánk az, hogy megfelelő eszközöket és helyet biztosítsunk számára céljai eléréséhez. Ugyanazt akarjuk. Ha idén sikerül egy jó szezont futnunk, akkor jó pozícióban lehetünk majd a továbbiakhoz.

Carpenter nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel VeeKay és Daly esetében sem. „(Rinus) az a ritka versenyző, aki megjön és rögtön megvan neki zsigerből, hogy hozza ki a lehető legtöbbet az autóból. Soha nem adja fel, és minden pályatípuson nagyon erős. Mindene megvan ahhoz, hogy bajnok legyen. Ez is a célunk vele, eljuttatni ide. És Conorral is elég régóta dolgozunk együtt ahhoz, hogy tudjuk, mik az erősségei, esetleg azok a dolgok, amin dolgoznunk kell vele. Ő is nagyon gyors, futott is nem egy erős kvalifikációt. A cél most nála ennek a szintnek a fenntartása. Ez persze nem ultimátum felé, ez egy csapat munkája lesz. Minden egyes csapattag esetében az lesz a közös narratíva, hogy egy kicsit jobban fejezzük be a versenyeket, mint tavaly tettük.