back to top
péntek, június 21, 2024

Kiderült, Kyle Larson megússza-e, hogy az Indy 500-at választotta a Coca-Cola 600 helyett

Dátum:

Megosztás:

Kyle Larson megkapta a felmentést, így a Coca-Cola 600 kihagyása ellenére a rájátszásban küzdhet majd az egyéni bajnoki címért.

- Reklám -

Május 26. piros betűkkel volt beírva Kyle Larson naptárába. A Hendrick Motorsports pilótája ugyanis megpróbálta teljesíteni a „Double Duty-t”, vagy megkísérelte lefutni mind az Indy 500-at, mind a Coca-Cola 600-at. Végül az a bizonyos vasárnap nem sikerült annyira jól Larsonnak, de erről nem ő, hanem az időjárás tehetett. Az eső miatt ugyanis tolni kellett a programot Indianapolisban.

Az utolsó körben dőlt el az Indy 500, Josef Newgarden sorozatban másodszor ünnepelhetett

- Reklám -

Végül a csúszás ellenére Larson az Indy 500-at választotta, amelyen végül a tizennyolcadik helyen ért célba, ezzel megnyerve az újoncok különversenyét. A legendás viadal leintése után azonnal elindult Charlotte-ba, de már nem volt lehetősége arra, hogy beüljön az autójába – amellyel addig Justin Allgaier körözött –, hiszen az eső oda is elért.

- Reklám -

De igazából ez már nem is számított, hiszen NASCAR Cup Series szabályai szerint minden alapszakasz futamot legalább el kell kezdeni annak, aki a rájátszásban az egyéni bajnoki címért akart küzdeni. Ezt pedig Larson értelemszerűen nem tette meg, hiszen Indianapolisban maradt a csúszás ellenére.

Azonban magyar idő szerint kedd délután kiderült, hogy Larson megkapja a felmentést, és így mehet majd az egyéni bajnoki címért. Erre pedig meg is lesz a lehetősége, hiszen idén már két futamot is megnyert, így biztosan ott van a rájátszásban. Később aztán a hírre ő maga is reagált, amit nem bonyolított túl.

A NASCAR pedig megindokolta a döntését. „Végül mentességet adtunk Kyle-nak – nyilatkozta Elton Sawyer, a NASCAR egyik alelnöke. – Alapvetően azon alapult a döntésünk, hogy bár Indianapolisban és Charlotte-ban is rossz idő volt, Kyle mindent megtett, hogy eljusson Charlotte-ba. Ott állt a bokszban, sisakkal a fején, készen az indulásra. De aztán Charlotte-ban is rossz lett az idő, és sajnos nem tudtuk újra elindítani a versenyt. Emiatt hoztuk meg ezt a döntésünkhöz.”

Christopher Bell elmesélte, miként élte meg, hogy ő nyerte a félbeszakított Coca-Cola 600-at