vasárnap, április 21, 2024

Újabb fontos lépést tett az F1 felé Palou és O’Ward

Dátum:

Megosztás:

Alex Palou és Pato O’Ward ezúttal az ausztriai Red Bull Ringen tesztelhette a McLaren 2021-es autóját, fontos tapasztalatokat gyűjtve.

- Reklám -

Alex Palou és Pato O’Ward egyaránt úgy érzi, hogy a McLarennel folytatott legutóbbi tesztek után előrelépést értek el.

- Reklám -

A páros a múlt héten az ausztriai Red Bull Ringen járt, hogy folytassák tesztprogramjukat egy korábbi autóval (TPC), a 2021-es McLarennel.

A gyakorlás mindössze néhány héttel az MCL35M-mel Barcelonában végrehajtott legutóbbi tesztjük után következett – Palou ezt a lehetőséget „álomként” jellemezte -, és hasonlóan izgatottan nyilatkozott a legutóbbi tapasztalatokról.

- Reklám -

Ez volt a második pálya, ahol F1-es autóban ültünk, és ez egy fantasztikus tanulási élmény volt” – mondta Palou, aki a képen felül látható. „Ez a pálya szuperül illik ehhez az autóhoz, és nagyon jól éreztem magam.

Rengeteg kört mentem, szóval ez egy elég jó kis holtszezon volt eddig. Remélhetőleg lesz lehetőségem újra találkozni ezzel az autóval – összességében egy csodálatos projekt részese lehettem.

O’Ward immáron harmadszor vezethette az autót, a 2021-es Abu-Dzabi, és az idei barcelonai teszt után. Ráadásul egyetlen Formula 2-es versenyhétvégéjét is itt teljesítette 2019-ben.

Milyen gyönyörű pálya” – mondta O’Ward. „Ez egy fenomenális létesítmény, és mindig jó hely egy Forma-1-es autó vezetésére. Nagyon elégedett vagyok a nap előrehaladásával, és azt kell, hogy mondjam, egyre jobban és jobban megbarátkozom az autóval.

Minden egyes alkalommal, amikor benne ülök, minden egyes kör, amit megteszek vele, egy kicsit többet jelent a memóriabankod számára, amikor újra visszatérsz.

Mindkét pilóta várhatóan további lehetőséget kap az MCL35M-ben a McLarennél idén, most, hogy az IndyCar szezon véget ért, ami azt is lehetővé teszi számukra, hogy tapasztalatot szerezzenek az európai F1-es pályákról, sőt az sincs kizárva, hogy az IndyCar téli szünetben FP1-es lehetőségeket is kapnak majd a hátralévő négy futam egyikén, Austinban, Mexikóban, Brazíliában és Abu Dhabiban.