péntek, április 19, 2024

A Mercedes gyári pilótája prototípussal is bemutatkozik

Dátum:

Megosztás:

Újabb változás az IndyCar pilóták környékén a Daytonai 24 órásra, egyikük lehetőséget, másikuk új csapattársat kapott az IMSA idénynyitójára.

- Reklám -

A Ferrari korábbi juniorja és a Mercedes jelenlegi gyári versenyzője most először vezet majd prototípust, miután a Daytonai 24 óráson a High Class Racing LMP2-es csapatában kapott helyet.

- Reklám -

A High Class Racing két állandó pilótája két dán, Dennis Andersen és Anders Fjordback volt eddig, és már több éve az LMP2-es mezőny élvonalában versenyeznek. 2021-ben robbantak be a köztudatba, miután meggyőzték akkori harmadik pilótájuk fiát, Kevin Magnussent, hogy apjával együtt induljon a Le Mans-i 24 óráson.

Azóta a csapat átnyergelt az Egyesült Államokba, és az IMSA mezőnyét erősítik. Fjordbach ugyan visszalép, és csak a négy Endurance Cup versenyen áll majd rajthoz. Helyére azonban Ed Jones, a korábbi IndyCar pilóta érkezik, itt viszont nincs megállás, egy másik sztárt is sikerült magukhoz csábítaniuk.

- Reklám -

Rafaele Marciello az egyik legígéretesebb olasz tehetség volt a 2010-es években, és ennek megfelelően a Ferrari akadémiája csapott le rá. Az F1-ig azonban – három GP2-es szezon ellenére – nem jutott el. Azóta rengeteg GT versenyen vett részt, és már a rivális Mercedes gyári pilótája lett.

2022-ben Marciello nem semmi évet zárt, az ADAC GT Masters bajnoki címe mellett a Spái 24 órást is megnyerte.

Most azonban a korábbi F3-as Európa-bajnok eggyel feljebb lép, és a prototípusokkal is megpróbálkozik. Egyelőre csak egy verseny erejéig, Daytonára kapott megbízást.

Az IndyCar mezőny ezúttal nem a legfelső kategóriában gyűlik össze

Eddig – főleg a Ganassi alakulatánál – rengeteg IndyCar pilóta vett részt az első versenyen. Idén az új kategória miatt azonban több WEC-ból átszivárgó pilóta tölti majd meg a helyeket a kilenc LMDh autóban.

Jones mellett a Penske párosa, Josef Newgarden és Scott McLaughlin indul majd az LMP2-ben, a tavalyi bajnok Tower Motorsportsnál lesznek kétszeresen is csapattársak.

Fény derült McLaughlin sejtelmes üzenetére, először együtt az LMDh gyártók

A Giedo van der Garde fémjelezte TDS Racingnél pedig egy másik holland, Rinus Veekay kapott helyet negyedik pilótaként.

Azért így sem kell félteni az IndyCar pilótákat. A tapasztalt Scott Dixon (Ganassi Cadillac), a BMW-hez visszatérő Herta (Rahal BMW), valamint a Meyer Shank Racing (Acura) párosa, Castroneves és Pagenaud így is ott lesznek az újjáélesztett GTP osztály rajtrácsán.