back to top
szerda, július 24, 2024

Első oválversenyére készül az IndyCarban Jimmie Johnson

Dátum:

Megosztás:

2022-ben Jimmie Johnson visszatérhet a komfortzónájába, ugyanis idén először indul teljes szezonban az IndyCarban. Ez öt oválfutamot is magába foglal.

- Reklám -

Tavaly az év vége legnagyobb híre az volt, hogy a hétszeres NASCAR Cup-bajnok Jimmie Johnson, valamint Romain Grosjean is oválpályás tesztekre adták a fejüket. Mindkettejük célja az volt, hogy idén már minden versenyen ott lehessenek. A teszteket végül sikeresen teljesítették is, így jön az első éles bevetés oválpályán.

- Reklám -

Johnson sokáig idegenkedett attól, hogy az IndyCar jóval kisebb, agresszívebb autóiban is bevállalja az oválpályás futamokat. Aztán jött a teszt, onnantól pedig nem volt már megállás.

Szívesen néztem az ilyen versenyeket tévében, aztán tavaly augusztusban én is tesztelhettem ilyen pályán” – idézi vissza az ismerkedés az oválpályákkal Johnson, akinek másmilyen rutinja azért volt. „Volt a fejemben egy kép arról, hogy kell egy oválpályán a NASCAR Cup autójával körbemenni. Olyan nagy különbségek egyébként nincsenek is ahhoz képest. Meg kellett találni néhány finomságot, hogy igazán jó móka lehessen az IndyCar-autóval is ez a műfaj. Várom az első versenyemet.

- Reklám -

NASCAR Cup-versenyzőként Johnson számára mindig kedves helyszín volt Texas, hiszen hétszer is nyert a 1,5 mérföldes oválon. A napokban várt volna rá itt is egy teszt, ezt azonban végül a váratlanul hideg idő miatt el kellett halasztani. Ettől függetlenül az érintett előre szeretne lépni a szezonnyitóhoz képest.

St. Pete-ben gumiproblémáink voltak, amik nélkül már a top 10-hez közelíthettünk volna. Így az ottani eredményeink nem is adnak reális képet arról, mennyire jók voltunk. Másodszor visszatérve egy-egy pályára mindig sokkal jobban érzem magam. Nem volt ez másképp ott sem. Szóval Texas előtt úgy érzem, sokkal jobb pozícióban vagyok tavalyhoz képest. Nagyon várom már a rám váró teljes szezont. Optimista vagyok az oválpályán nyújtott teljesítményemet illetően is.