szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarElső oválversenyére készül az IndyCarban Jimmie Johnson

Első oválversenyére készül az IndyCarban Jimmie Johnson

- Hirdetés -

2022-ben Jimmie Johnson visszatérhet a komfortzónájába, ugyanis idén először indul teljes szezonban az IndyCarban. Ez öt oválfutamot is magába foglal.

Tavaly az év vége legnagyobb híre az volt, hogy a hétszeres NASCAR Cup-bajnok Jimmie Johnson, valamint Romain Grosjean is oválpályás tesztekre adták a fejüket. Mindkettejük célja az volt, hogy idén már minden versenyen ott lehessenek. A teszteket végül sikeresen teljesítették is, így jön az első éles bevetés oválpályán.

- Hirdetés -

Johnson sokáig idegenkedett attól, hogy az IndyCar jóval kisebb, agresszívebb autóiban is bevállalja az oválpályás futamokat. Aztán jött a teszt, onnantól pedig nem volt már megállás.

Szívesen néztem az ilyen versenyeket tévében, aztán tavaly augusztusban én is tesztelhettem ilyen pályán” – idézi vissza az ismerkedés az oválpályákkal Johnson, akinek másmilyen rutinja azért volt. “Volt a fejemben egy kép arról, hogy kell egy oválpályán a NASCAR Cup autójával körbemenni. Olyan nagy különbségek egyébként nincsenek is ahhoz képest. Meg kellett találni néhány finomságot, hogy igazán jó móka lehessen az IndyCar-autóval is ez a műfaj. Várom az első versenyemet.

- Hirdetés -

NASCAR Cup-versenyzőként Johnson számára mindig kedves helyszín volt Texas, hiszen hétszer is nyert a 1,5 mérföldes oválon. A napokban várt volna rá itt is egy teszt, ezt azonban végül a váratlanul hideg idő miatt el kellett halasztani. Ettől függetlenül az érintett előre szeretne lépni a szezonnyitóhoz képest.

St. Pete-ben gumiproblémáink voltak, amik nélkül már a top 10-hez közelíthettünk volna. Így az ottani eredményeink nem is adnak reális képet arról, mennyire jók voltunk. Másodszor visszatérve egy-egy pályára mindig sokkal jobban érzem magam. Nem volt ez másképp ott sem. Szóval Texas előtt úgy érzem, sokkal jobb pozícióban vagyok tavalyhoz képest. Nagyon várom már a rám váró teljes szezont. Optimista vagyok az oválpályán nyújtott teljesítményemet illetően is.

- Advertisement -
SourceIndyCar

Friss