csütörtök, június 1, 2023

Meseszép Ferrari F50-est járatott meg a sztárműsorvezető

Date:

Share:

A piros Ferrari F50 sem akármilyen autócsoda, a sárga viszont igazi ritkaság. Jay Leno YouTube-műsorában ezt próbálhatta ki.

- Advertisement -

A Jay Leno’s Garage egy több mint hárommillió feliratkozóval rendelkező YouTube-csatorna. Nem véletlen, hiszen minden egyes részben egy rendkívül érdekes autót mutat be a hamarosan 72. születésnapját ünneplő tévésztár, műsorvezető és humorista.

- Advertisement -

Jay Leno maga is a garázsában tudhat a Ferrari kínálatából többet is, ezúttal „csak” a tesztelője volt a két darab közül az egyiknek, amit a gyűjtő David Lee hozott el hozzá. Lee Ferrari F50-esei közül a piros már régóta az övé. Ami igazán érdekes darab, az a sárga, amelyből mindössze 31 darab készült az évek során.

Piros színben övé a Ferrari úgynevezett Special Series-kollekciója, amely a 288 GTO-ból, az F40-ből, az F50-ből, az Enzóból és a LaFerrariból áll. Lee célja most egy ugyanilyen sor összeállítása, ezúttal sárga színben. Ez egyébként nem lesz egyszerű feladat, tekintve, hogy az évek során sárga Ferrarikra általában jóval kevesebb rendelés érkezett.

Jay Leno Lee piros kollekciójából kipróbálta már a 288 GTO-t, az F40-est, az F50-est és az Enzót is. Ezúttal a sárga Ferrari F50 volt a soros. Ha a típusokat nézzük, a műsorvezetőnek már csak a LaFerrari hiányzik a kipróbálandó darabok közül.

Az F50 egyébként egy 4,7 literes, V12-es motorral rendelkezik. Ez 520 lóerő leadására képes, és az olaszok Forma-1-es erőforrása adta az alapját.

Jay Leno és a sárga Ferrari F50: