hétfő, június 27, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapAutomobilMeseszép Ferrari F50-est járatott meg a sztárműsorvezető

Meseszép Ferrari F50-est járatott meg a sztárműsorvezető

- Hirdetés -

A piros Ferrari F50 sem akármilyen autócsoda, a sárga viszont igazi ritkaság. Jay Leno YouTube-műsorában ezt próbálhatta ki.

A Jay Leno’s Garage egy több mint hárommillió feliratkozóval rendelkező YouTube-csatorna. Nem véletlen, hiszen minden egyes részben egy rendkívül érdekes autót mutat be a hamarosan 72. születésnapját ünneplő tévésztár, műsorvezető és humorista.

- Hirdetés -

Jay Leno maga is a garázsában tudhat a Ferrari kínálatából többet is, ezúttal “csak” a tesztelője volt a két darab közül az egyiknek, amit a gyűjtő David Lee hozott el hozzá. Lee Ferrari F50-esei közül a piros már régóta az övé. Ami igazán érdekes darab, az a sárga, amelyből mindössze 31 darab készült az évek során.

Piros színben övé a Ferrari úgynevezett Special Series-kollekciója, amely a 288 GTO-ból, az F40-ből, az F50-ből, az Enzóból és a LaFerrariból áll. Lee célja most egy ugyanilyen sor összeállítása, ezúttal sárga színben. Ez egyébként nem lesz egyszerű feladat, tekintve, hogy az évek során sárga Ferrarikra általában jóval kevesebb rendelés érkezett.

- Hirdetés -

Jay Leno Lee piros kollekciójából kipróbálta már a 288 GTO-t, az F40-est, az F50-est és az Enzót is. Ezúttal a sárga Ferrari F50 volt a soros. Ha a típusokat nézzük, a műsorvezetőnek már csak a LaFerrari hiányzik a kipróbálandó darabok közül.

Az F50 egyébként egy 4,7 literes, V12-es motorral rendelkezik. Ez 520 lóerő leadására képes, és az olaszok Forma-1-es erőforrása adta az alapját.

Jay Leno és a sárga Ferrari F50:

- Advertisement -

Friss