back to top
vasárnap, június 23, 2024

Sorozatban második éve vált pilótát a McLaren, és egyik sem a kiszemelt versenyző lett

Dátum:

Megosztás:

Bejelentette 2024-re új pilótáját a McLaren IndyCar-csapata, egy kicsit meglepő döntés után.

- Reklám -

Számítani lehetett rá, hogy a Palou-ügy elrendeződése után lesz egy hely a McLarennél, és a jelöltek listája sem volt túl hosszú, mégis nehéz lett volna év elején megjósolni, hogy ki köt ki a brit márkánál.

Az IndyCar bajnoka elárulta, miért hagyta faképnél a McLarent

- Reklám -

Az IndyCar szezonzárója előtt helyére billennek a dominók a jövő évi pilótafelállásokkal kapcsolatban. Palou egy újabb jogi vitába keveredett, amikor nem váltott a McLarenhez az előzetes megegyezés ellenére.

- Reklám -

Zak Brown végül tavaly a csapat pilótájával, Felix Rosenqvisttel hosszabbított, a svéd azonban megunta, hogy csak B-tervként tekintenek rá, így továbbállt a Meyer Shank Racinghez. Így gyakorlatilag két esélyes maradt az ülésre, két fiatal pilóta személyében.

David Malukas különösen az oválokon teljesített jól, míg Callum Ilott teljesítményével egymaga hozzásegítette a Juncos Hollinger Racinget, hogy megvessék a lábukat a mezőnyben. A laguna secai szezonzáró előtti bejelentés értelmében litván származású Malukas lesz jövőre Pato O’Ward és Alexander Rossi csapattársa, azonban könnyen lehet, hogy Ilott egy negyedik autóval (a Juncos Hollinger Racinggel közösen) csatlakozhat még az istállóhoz.

„Alig várom, hogy jövőre papajában versenyezhessek” – utalt az ESPN-nek az autó narancssárga színére Malukas. – „Az Arrow McLaren egész évben kihívást jelentett a legjobb csapatoknak, így szívesen csatlakozom hozzájuk, és kiváncsi vagyok, mire képes a Chevrolet-jük. Pato és Alexander mindketten tudnak nyerni, így jól lesz mellettünk versenyezni és tanulni tőlük.”

Nagy lehetőséget kaphat jövőre három fiatal pilóta is