back to top
kedd, május 21, 2024

Kyle Larson „igazán semmit sem tudott tenni” azért, hogy megelőzze Denny Hamlint a doveri futam hajrájában

Dátum:

Megosztás:

A doveri versenyen a második helyen végző Kyle Larson elmesélte, hogy milyen volt a futam hajrája az ő szemszögéből nézve.

- Reklám -

Magyar idő szerint vasárnap este került sor a NASCAR Cup Series tizedik idei versenyére, amelynek a Dover Motor Speedway volt a helyszíne. A 400 körös viadalnak Kyle Bush vághatott neki a pole pozícióból, az első szakaszt pedig Martin Truex Jr. tudta megnyerni.

- Reklám -

A második etap végén már a sokáig leggyorsabbnak tűnő Kyle Larsont intették le elsőként. A harmadik szakaszban viszont Larsonnak akadt egy kihívója: Denny Hamlin. Az utolsó újraindítást – amely 62 körrel a viadal vége előtt volt – már a Joe Gibbs Racing versenyzője várhatta az első helyről.

A nekirugaszkodás után Hamlin gyorsan ki tudott építeni magának egy szemmel is jól látható előnyt. Ám Larson az utolsó körökben újra megközelítette, sőt mondhatni szinte már az előzés kapujában állt. Azt a bizonyos manővert azonban végül nem sikerült kiviteleznie, így vetélytársa megszerezte az idei harmadik futamgyőzelmét. A Hendrick Motorsports pilótája később elmesélte, hogy ő miként élte meg a hajrát.

- Reklám -

„Későn mentem be az [újraindítási] zónába, és így Martin, aki mögöttem jól időzített, pont akkor lökött meg, amikor akartam, de aztán az egész elromlott – nyilatkozta Larson. – Eléggé kipörögtek a kerekeim, és így [Hamlin] képes volt felülmúlni az 1-es [kanyarban]. Nagyon jó volt az autója rövid etapokon. Viszont aztán megtaláltam a tempóm, és a futás végére elég közel kerültem hozzá, de ilyen helyzetben meg nagyon egyszerű a levegővel blokkolni. Már nem mintha bármi piszkos dolgot vagy más ilyesmit csinált volna. Csak ilyenkor a vezető, különösen az ilyen helyeken, amilyen Dover is, nagyon könnyen le tudja venni a levegőt a mögötte jövő srácokról.”

„Tudtam, hogy amint három autónyi távolságban leszek tőle, elkezd majd így mozogni – folytatta. – Igazán semmit sem tudtam tenni. Mindenféle szöget és sebességet kipróbáltam, meg minden ilyesmit. De semmi sem tudott elég sebességet generálni ahhoz, hogy bárminek nekifoghassak.”

A Würth 400 teljes végeredményét ezen a linken lehet megtalálni.