back to top
hétfő, május 20, 2024

A pályára beeső „próbababa” sem tudta megállítani Scott McLaughlint a Barber Motorsports Parkban

Dátum:

Megosztás:

Scott McLaughlin nyerte a Barber Motorsports Parkban rendezett IndyCar-futamot, amelyet egyszer a pályára beeső „szobor” miatt kellett megszakítani.

- Reklám -

Az előző héten a Team Penske botrányától volt hangos az IndyCar világa. A csapat egyik pilótája, Scott McLaughlin viszont a legjobb módját választotta annak, hogy ezt megpróbálja elfeledtetni a nézőkkel, hiszen nagyszerű teljesítményt nyújtva megnyerte a harmadik idei pontszerző futamot, amelynek az alabamai Barber Motorsports Park adott otthont.

Kizárták a győztest és a harmadik helyezettet, változott az IndyCar szezonnyitójának végeredménye

- Reklám -

McLaughlin a pole pozícióból rajtolt, és a futam nagyrészében ő tűnt a győzelem legnagyobb esélyesének. Bizonyos percekben úgy látszott, hogy az alternatív stratégiát alkalmazó Álex Palou meg tudja majd szorongatni, de végül ez neki sem sikerült. Az új-zélandi pilótának egyébként nagyon megy ezen a pályán, hiszen tavaly is ő tudott itt nyerni. Idén mögötte Will Power és kisebb meglepetést okozva az első teljes szezonját futó Linus Lundqvist szelte át a célvonalat.

- Reklám -

A verseny viszont kevésbé miattuk, hanem inkább „Georgina, a próbababa” miatt lett igazán emlékezetes. Ez a név – amelyet az NBC kommentátorai adtak neki – egy olyan szobrot jelöl, amely eredetileg egy a pálya felett átívelő hídra volt felfüggesztve, azonban a futam alatt leesett onnan. Egy pilóta miatt ekkor sajnos elveszítette a kézfejeit, majd sárga zászlót lengettek be miatta, hogy be tudják gyűjteni.

Az AL.com arról ír, hogy a Barber Motorsports Park versenypályája mellett, illetve eszerint felett „egy tucatnyi hóbortos szobor és próbababa van szétszórva”, amelyek a névadó és tulajdonos George Barber kérésére kerültek ki. „Tegyétek a pálya közepére – mondta a beszámoló szerint Barber. – Azt akarom, hogy a versenyzők láthassák őt. Átmennek azon a kanyaron, és azt hiszik, hogy valaki lóg a hídról.”