back to top
szombat, május 25, 2024

Johnson csapattársai kiemelték, mennyit jelentett nekik az oválon

Dátum:

Megosztás:

Jimmie Johnson, a Ganassi pilótája élete legjobb IndyCar-os eredményét érte el Texasban. Hatodik helyével ráadásul a csapattársak elismerését is elnyerte.

- Reklám -

A korábbi NASCAR bajnok hétszer nyert már a Texas Motor Speedwayen, de először vezetett oválpályán az IndyCar mezőnyének tagjaként.

- Reklám -

Ericsson ugyan dobogóra állhatott, így nem Johnson lett a csapat legjobbja, de így is lenyűgözte a svédet.

„Nagyon meggyőző volt. Már az első körtől fogva meg lehetett állapítani, hogy kényelmesen érezte magát az autóban, mintha jobban otthon lett volna, mint az utcai vagy az épített pályákon, bár ott is sokat javult.

- Reklám -

A csapatnak nagyon hasznos tagja volt, jól jött a tapasztalata. Bár az IndyCar és a NASCAR sokban különbözik, az oválokon szerzett tudás így is segít. Sokat kérdeztem tőle a hétvégén, hogy tanuljak.

Mind a négy Ganassi autó a legjobb nyolcban volt. Ez pedig jó jel az Indy 500-ra, ott is nagyon erősek leszünk, és össze tudunk majd dolgozni. Jön még Kanaan is, ő sem rossz ott.

Nagyon jó ezt látni, boldog vagyok Jimmie miatt. Tudom, milyen sokat dolgozott, hogy eredményes legyen az IndyCarban is.”

Scott Dixon eközben beragadt a mezőnybe, és csak egy érzékelő hiba miatt tudta megelőzni Johnsont a verseny végén.

„Jó buli volt Jimmie ellen menni egy oválon. Egy érdekes volt, és csak a végén tudtam utolérni. A csapatnak is gratula, hogy mindenkivel ilyen elöl zártunk. Most a győzelem lesz a következő cél, hogy esélyünk legyen a bajnoki címre.”