back to top
vasárnap, május 19, 2024

Az Indy 500 rekordere még Schumacher márkatársa is lehet

Dátum:

Megosztás:

Bár az IndyCartól visszavonult, karrierjének még nem vetne véget Hélio Castroneves, aki négyszer tudott nyerni az Indy 500-on.

- Reklám -

Az már biztos, hogy a rekordkísérletre 2024-ben is sor kerül majd, a Meyer Shank Racing ugyanis egy futamra külön autót biztosít majd Hélio Castronevesnek, aki augusztusban lett a csapat résztulajdonosa. A brazil pilóta még egyszer biztosan megpróbálkozik majd az ötödik győzelem megszerzésével, amivel egyedüli rekordtartó lehet az Indy 500 történetében.

Lesz jövőre is Indy 500-as rekordkísérlet!

- Reklám -

Emellett azonban az energetikus Castroneves az MSR sportautó programjának is szerves részét képezte, amelynek során az elmúlt három évben nyertesként jött el a Daytonai 24 órásról. A csapat azonban szünetet tart 2024-ben, ez azonban nem állítaná meg a brazil ambícióit.

- Reklám -

„Nem akarok megállni, folytatni akarom több okból is. Hihetetlen lenne sorozatban négy győzelem. Vezetni akarok, kint lenni a versenypályán. Ennyi tapasztalat nem mehet kárba, de megértem, ha néha összejön valami, néha meg nem” – írta le helyzetét Castroneves a sportscar365-nek.

„Teljes szezont teljesítenék. Már dolgoztunk ezen, de végül nem jött össze, nem akartam olyan helyzetbe hozni magam, hogy ne élvezzem a dolgot.”

A brazil kiemelte, nem akarja a helyet foglalni más elől, hogyha nem tudná magát teljesen elszánni a versenyzésre. Azt pedig előre kijelentette, a GT-autók mezőnye nem vonzza, hiszen az teljesen más tészta, mint amihez eddig hozzászokott.

Egy botrány miatt 20 év után távozik a sportautózás amerikai csúcskategóriájának egyik csapata?

Maga a csapat ugyan szünetet tart jövőre, egyre erősödnek a pletykák, hogy az MSR 2025-ben a visszatéréskor már nem az Acura, hanem az Alpine színeiben állhat rajthoz. A franciák autója jövőre debütál majd az Endurance Világbajnokságon (WEC), így Le Mans-ben is. Bár nem terveztek gyári programot indítani a tengerentúlon, kijelentették, amennyiben lenne megfelelő partnercsapat, nem zárkóznának el a támogatásuktól.

Az Alpine A424 eddig három francia pilóta (Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere és Charles Milesi) tesztelte, rajtuk kívül Mick Schumacher körözött a márkával.