vasárnap, április 21, 2024

Az IndyCar címvédője rajthoz áll az idei Le Mans-i 24 órás versenyen

Dátum:

Megosztás:

Bejelentésre került, hogy tavalyi IndyCar-bajnok, Álex Palou lesz a Cadillac 2-es rajtszámú hiperautójának az egyik pilótája a 2024-es Le Mans-i 24 órás versenyen.

- Reklám -

Február 19-én az X-oldalán jelentette be a Cadillac hiperautóit versenyeztető Chip Ganassi Racing, hogy a június 15-én sorra kerülő Le Mans-i 24 órás versenyen Álex Palou lesz majd a 2-es rajtszámú V-Series.R egyik pilótája. Az autó legénységét a tavalyi IndyCar-bajnok mellett Alex Lynn és Earl Bamber fogja alkotni.

- Reklám -

„Le Mans-ban versenyezni egy csodálatos lehetőség és egyben egy hatalmas kihívás is – idézi Palout a Racer. – Megvan az esélyünk arra, hogy megnyerjük a futamot, szóval ez a legfőbb célunk.”

Palou eddig két alkalommal állt rajthoz hosszútávú viadalon, a 2021-es és a 2024-es Daytonai 24 óráson mérettette meg magát. A floridai versenyen első nekifutásra a hetedik, idén pedig a tizedik helyet szerezte meg az egységével. Az utóbbi esetben már azzal a típussal teljesítették a távot, amelyet a kétszeres IndyCar-bajnok majd Le Mans-ban is vezetni fog.

Az Indy 500-győztessel és egy korábbi Forma–1-es pilótával felálló egység nyerte a Daytonai 24 órást

- Reklám -

A Le Mans-i 24 órásra benevezett másik, 3-as rajtszámú Cadillac pilótáinak névsorában találhatunk egy másik IndyCar-élmenőt is, hiszen Sébastien Bourdais és Renger van der Zande összeszokott duóját Scott Dixon fogja kiegészíteni (ahogyan ezt az igazán hosszú versenyeken már eddig is gyakran láthattuk).

Dixonnak az idei lesz a hatodik bevetése a Circuit de la Sarthe-on, 2016 és 2019 között minden évben a Ford versenyzőjeként a GTE Pro-osztályban indult a legendás viadalon. A legjobb eredményt az egységével 2016-ban érték el, amikor a kategóriájuk harmadik helyén végeztek. Az új-zélandi pilóta tavaly pedig már a Cadillac hiperautójával látogatott vissza a franciaországi pályára, ekkor (szintén Bourdais és van der Zande társaságában) az összetett negyedik pozícióban intették le az autóját.