kedd, április 16, 2024

A Ganassi pilótái még nem adták fel a küzdelmet

Dátum:

Megosztás:

Jelenleg két Penske versenyző, Will Power és Josef Newgarden vezeti a bajnokságot, a mögöttük álló, kisebb gödörben lévő Ganassi pilóták azonban még versenyben érzik magukat a címért.

- Reklám -

Míg a Ganassi pilótái csak két győzelmet gyűjtöttek be az Indy 500 óta, addig Power és Newgarden elkezdték halmozni a jó eredményeket, és a pontok terén is meglátszik. Most körül-belül 15 pont Dixon és Ericsson hátránya, míg Palou már 43 egységgel van lemaradva.

- Reklám -

Ericsson, aki most először rajtolt első sorból legutóbb Gatewayen, a versenyen fokozatosan visszaesett, de nem aggódik a bajnoki esélyek miatt.

„Még ki kell elemeznünk, miért történt így, de az autó jónak érződött. Pici tempóhátrányunk volt, és néhány kiállás sem jött ki a legjobban.

- Reklám -
Marcus Ericsson, Chip Ganassi Racing, IndyCar
Fotó: Chris Owens/Penske Entertainment

Kockáztattunk azzal, hogy az újraindítás után a sárga alatt álltunk ki, de így nyomhattuk a végén. Jó móka volt sokat előzhettünk. Szerencsére a végére feljöttünk hetediknek, de az autó egész hétvégén jó volt. Még mindig harcban állunk az utolsó két futamon.”

Dixon átlagosként jellemezte az estéjét, miután a korai kiállással betemette magát a lekörözöttek közé.

„Egyszerűen csak nem tudtuk felvenni a ritmust. Mindenféle alávágás, vagy bármi, amivel próbálkoztunk, a lekörözöttek miatt füstbe ment. Frusztráló. Az egyik sárga alatt kiállást is veszítettünk, de talán az nem változtatott volna semmin.

A csapat jó munkát végzett, jók voltak a kiállások. Nem történt nagy baj, 14 ponttal vagyunk lemaradva, és még hátra van két verseny.” összegezte helyzetét a nyolcadikként záró új-zélandi.

Palou címvédőként nincs könnyű helyzetben, de tavalyi formáját tekintve jó sok pontot fog szerezni év végén.

„Még van esélyünk. A bajnokság nagyon szoros, és most a nyugati partra megyünk, ahol tavaly erősek voltunk, lesz esélyünk a győzelemre. Koncentrálnunk kell magunkra, és az a cél, hogy megnyerjük a két versenyt, hogy újra elhódítsuk a címet.”

Alex Palou, Chip Ganassi Racing, IndyCar
Fotó: James Black/Penske Entertainment