back to top
hétfő, május 20, 2024

William Byron elárulta, hogy szándékosan forgatta-e ki Ross Chastaint a texasi verseny hajrájában

Dátum:

Megosztás:

William Byron leszögezte, hogy nem direkt lökte meg Ross Chastaint a texasi futam utolsó körében. Byron manővere biztosította be az egyik csapattársa, Chase Elliott győzelmét.

- Reklám -

Vasárnap került sor a NASCAR Cup Series idei kilencedik futamára, amelynek a Texas Motor Speedway adott otthont. A drámaian alakuló verseny során több esélyes is elhullott, például Kyle Larsont a leeső kereke, Denny Hamlint pedig egy kicsúszása akadályozta meg abban, hogy harcolni tudjon a győzelemért.

Megszakadt Chase Elliott rossz sorozata, kettős hosszabbítás után tudta megnyerni a texasi futamot

- Reklám -

A legemlékezetesebb momentum azonban nem ezek közül került ki. A második hosszabbításnak Chase Elliott és Ross Chastain vezetésével vágott neki a mezőny. Az utolsó körre a Hendrick Motorsports pilótája ragadta magához az első helyet, majd Chastaint William Byron beleforgatta a falba. Ezzel véget vetett a viadalnak, és egyben bebiztosította csapattársa, Elliott győzelmét (bár hozzá kell tenni, hogy valószínűleg amúgy is a 2020-as Cup Series-bajnok zárt volna az élen).

- Reklám -

A leintés után megkérdezték Byront, hogy szándékosan forgatta-e ki Chastaint. „Senkivel sem akarnám ezt csinálni – szögezte le a 26 éves versenyző. – Viszont már eléggé bent voltam mellette ahhoz, hogy ott tartsam az autót. Lendületben voltam, és hát az volt az utolsó kör. Mi mindig normálisan versenyzünk, szóval ebben az esetben sem akartam vele ezt csinálni. Azonban sajnos valahogy mégis így alakult.”

„Semmit sem lehetett volna ezzel kezdeni – folytatta. – Ilyen a versenyzés. Lendületben voltam, pont odaértem, aztán ez történt. Amúgy nem volt igazán jó az autónk. De tovább dolgozunk, fejlődünk, és egyre jobbak leszünk. Most nem volt meg, amire szükségünk lett volna. Viszont nagyon hajtottunk, és így is kihoztunk belőle valamit.”