back to top
vasárnap, június 23, 2024

Meddig juthatnak idén Zak Brown fiai? – bemutatta autóinak 2024-es festését a McLaren

Dátum:

Megosztás:

A hét folyamán a McLaren bemutatta mindhárom teljes IndyCar-szezont teljesítő autójának festését. A gépek arculatának alapja idén is a már jól megszokott papajasárga lesz, amelyet minden pilóta esetében más és más szín fog kiegészíteni.

- Reklám -

Az elmúlt napokban, három héttel a Forma–1-es futam után, a McLaren IndyCar-csapata is bemutatta mindhárom teljes szezonra benevezett autójának idei festését. A nagyközönség először Alexander Rossi, majd David Malukas, végül pedig Pato O’Ward gépének kinézetét ismerhette meg. Mindhármuk egy papajasárga alapszínű Dallara-karosszériát kapott, amelyeket éles körülmények között először a március 10-én, St. Petersburgban sorra kerülő szezonnyitón mutathatnak majd meg a nézőknek.

Az Forma-1-ből ellesett módszerekkel fejleszti Indycar-csapatát a McLaren

- Reklám -

A McLaren első autóbemutatóját január 6-án rendezték meg, ekkor Alexander Rossi 7-es rajtszámú autójának festése debütált. A korábban több Forma–1-es futamon rajthoz álló pilóta a fehéret kapta meg a papajasárga mellé, a főszponzora pedig idén is a Velo dohányipari márka lesz.

- Reklám -

Rossi a második szezonjára készül a McLarennel. Tavaly a legjobb eredménye egy harmadik hely volt az Indianapolis Motor Speedway road course kialakításán. Idén valószínűleg ennél jobb teljesítményre lesz szüksége ahhoz, hogy hosszú távon megragadjon Zak Brown csapatánál. Ráadásul az is tovább növelheti rajta a nyomást, hogy Felix Rosenqvist távozásával egyértelműen neki kell majd betöltenie a rutinos pilóta szerepét az istállónál. „Nem tudom, hogy tetszik-e, ha rangidősnek hívnak, de hát ez a helyzet” – idézi a versenyzőt az alakulat honlapja.

Február 7-én leplezték le David Malukas autójának festését, amelyben a kék kapott kiemelt szerepet a papajasárga mellett. A 6-os idei szponzora az NTT Data, az IT-szektorban tevékenykedő tanácsadó és szolgáltató cég lesz, amely egyben az IndyCar jelenlegi legnagyobb támogatója is.

Malukas, aki a harmadik a sorozatban eltöltött szezonjára készül, az előző idény után csatlakozott a csapathoz. A második évében a Gateway Motorsports Parkban elért harmadik helyezésével vétette észre magát, így nem véletlenül várnak tőle sokat a McLarennél. A 22 éves versenyző a bemutatókor elárulta, hogy nagyon kedvesen fogadták őt az új munkahelyén. „Az Arrow McLaren összes csapattagja úgy kezelt, mint egy családtagot, egészen hihetetlen volt” – olvasható az alakulat weboldalán.

„Én vagyok Pato, és ez minden, amit el kell mondanom” – nyilatkozta a csapat honlapjának február 8-án Pato O’Ward, az 5-ös rajtszámú autójának a papajasárga mellett fekete részeket tartalmazó festésének bemutatójakor.

O’Ward már az ötödik szezonjára készül a McLarennel, amellyel eddig egy harmadik mellett két negyedik helyezést tudott elérni a bajnoki tabellán. A mexikói pilóta egyértelművé tette, hogy idén szeretne egy ennél is magasabb szintre lépni. „A fejlődést az jelentené, ha mind az Indy 500-győzelemért, mind a trófeáért harcban tudnánk lenni.”

A McLaren színeit képviselve fog elindulni a 2021-es NASCAR Cup Series-bajnok, Kyle Larson az idei Indy 500-on. Az ő autójának festését már tavaly augusztusban bemutatta a csapat.