vasárnap, április 14, 2024

Megmenekült az IndyCar legendás versenyhelyszíne, mégsem kerül a NASCAR kezébe az ikonikus futam

Dátum:

Megosztás:

Egy az IndyCart preferáló üzletember vásárolta meg a Long Beach-i futam jogainak piacra került 50 százalékát, így a sorozatnak nem kell távoznia a legendás helyszínről.

- Reklám -

Az elmúlt napokban látott napvilágot az a hír, hogy a NASCAR aktívan próbálja megszerezni a Long Beach-i futam jogait (ezekre azért van szükség, mert egy utcai helyszínről van szó, tehát nem lehet bárhány versenyt rendezni a nyomvonalon). Ugyanis azoknak a fele egy Kevin Kalkhoven nevű üzletember tulajdonában voltak, ő viszont sajnálatos módon 2022-ben elhalálozott, így a része kikerült a piacra.

- Reklám -

Azonban a RACER nemrég arról számolt be, hogy végül a másik ötven százalékot birtokló Gerald Forsythe vette meg Kalkhoven részét. A korábban a Champ Car nevű szériát is tulajdonló Forsythe pedig egyértelművé tette, hogy melyik sorozatot preferálja a legendás Long Beach-i futam szempontjából.

„A birtokos beleegyezett, hogy eladja nekem azt az 50 százalékot – nyilatkozta az amerikai lapnak Forsythe. – Ez egy IndyCar-esemény, és az lesz a jövőben is.”

- Reklám -

Egyébként a NASCAR azért nézhette ki magának ezt a helyszínt, mert fogytán van a dél-kaliforniai pályákból. Ben Kennedy, a sorozat versenyekért és stratégiáért felelős alelnöke szerint minden évben szeretnének futamot rendezni ebben a régióban. Ezért is merülhetett fel többek között a Los Angeles Dodgers stadionja és a Laguna Seca-i pálya is lehetőségként.

Meglepő helyszínen rendezhetnek NASCAR-futamot