back to top
vasárnap, július 21, 2024

Senki sem tudta felvenni a versenyt Josef Newgardennel az IndyCar szezonnyitóján

Dátum:

Megosztás:

Josef Newgarden domináns teljesítménnyel nyerte meg az IndyCar első idei futamát. A St. Petersburgben megrendezett viadalon Pato O’Ward végzett a második helyen, a harmadik pozícióban pedig Scott McLaughlin zárt.

- Reklám -

Magyar idő szerint vasárnap este végre elkezdődött az IndyCar 2024-es idénye. A sorozat szezonnyitójának helyszíne idén is a St. Petersburg-i utcai pálya volt. A szombati időmérő utolsó szakaszában Josef Newgarden bizonyult a leggyorsabbnak, így ő várhatta a pole pozícióból a rajtot. Mellőle az a ő Felix Rosenqvist indulhatott, aki a kvalifikáció második etapjában új körrekordot állított fel (59.2706).

A legemlékezetesebb pillanatok az IndyCar szezonnyitójának helyszínéről (videó)

- Reklám -

A mezőny egy problémamentes rajttal vágott neki a 100 körös futamnak, Newgarden megtartotta a vezető helyét. A Penske pilótája gyorsan elkezdett távolodni az üldözőitől, akik Rosenqvist, Colton Herta, Pato O’Ward, Marcus Ericsson sorrendben követték őt.

- Reklám -

A 27. körben Marcus Armstrong hibázott, és belevágta a falba az autóját, emiatt pedig belengették a sárga zászlót.

A mezőny nagyrésze ekkor meglátogatta a bokszutcát. Az onnan kivezető különverseny során Rosenqvist és Herta is Newgarden elé kerültek. Az újraindításnál a sárga zászlós fázis alatt a pályán maradó Christian Lundgaard állt az élen.

Azonban nem sokkal később már megint Newgarden vezetett. A 35. körben Sting Ray Robb autójának fékjei felmondták a szolgálatot, az 54. körben pedig a 2022-es Indy 500 győztese, Ericsson alatt állt meg a technika. Ez a két közjáték viszont nem zavarta meg a kétszeres bajnokot, aki ezek alatt is megőrizte az első helyet.

A 68.körben Romain Grosjean forgatta ki Linus Lundqvist autóját. A mezőny legnagyobb része ekkor újra meglátogatta a bokszutcát, de ekkor Newgarden már nem veszítette el a vezető pozíciót.

Az újraindítás után pedig senki sem tudta felvenni a versenyt Newgardennel, aki fölényesen húzta be a harmincegyedik IndyCar-futamgyőzelmét. Mögötte sorrendben O’Ward, McLaughlin és Will Power szelték át a célvonalat.

A teljes végeredményt ezen a linken keresztül lehet megtalálni.