péntek, április 19, 2024

15 centin múlt a tragédia az IndyCar legutóbbi oválversenyén

Dátum:

Megosztás:

Bár az IndyCar ígéretet tett rá, hogy javítani fognak a helyzeten, az Indy 500 után megint megismétlődött az, hogy az egyik autó elhagyta a kerekét, méghozzá egy oválon.

Majdnem híres írót talált el a lerepülő kerék az Indy 500-on

- Reklám -

- Reklám -

Májusban Kyle Kirkwood kereke repült olyan magasra, hogy az Indianapolis Motor Speedway parkolójában kötött ki. A sorozat azóta bejelentette, a Dallarával olyan alkatrészeket gyártattak le, ami 60%-kal nagyobb erőhatást is el tud viselni, és ezt a Iowa Speedwayen vezették be.

A hétvégi dupla versenyen így is elszabadult egy kerék, ezúttal az újonc Sting Ray Robb autójáról – szerencsére jóval kisebb sebességnél. Egy rosszul rögzített kerékanya okozta a problémát, ami rögtön a kiállás utáni első körben bekövetkezett.

- Reklám -

A kerék leválás után rögtön az ideális ívre gurult, ahol 220 feletti sebességgel érkeztek a többiek.

„Majdnem az ölemben kötött ki a kerék.” bosszankodott Conor Daly, aki a sérült Simon Pagenaud helyén szerepelt a hétvégén.

Firestone, IndyCar
Fotó: Chris Owens/Penske Entertainment

„Nem volt vicces. Szürreális volt látni a kereket, és nem értem, miért nem jött ki hamarabb a sárga. Már akkor sárgának kellett volna lennie, amikor az autó lassú sebességgel a boxba tartott. Ezt mindenképpen meg kéne vizsgálni.”

Daly azt mondta, ez nem emlékeztette egy két évvel ezelőtti esetre, amikor egyszercsak az autójára esett egy kerék, még magasabbra küldve azt.

„Most láttam, nem úgy, mint két éve, akkor az égből jött, mint valami űrlény. Most előre féltem, mert ezek az autók annyira a határon vannak, hogy nem lehet csak elfordítani őket, mert könnyen megforoghatsz.

Egy McLaren volt mellettem – Rossi vagy Rosenqvist – így fékeztem, és csak az utolsó pillanatban tudtam balra fordulni. A belső kamerás videót megnézve talán 15 centin múlott. És az is lenyűgöző, hogy a külső íven érkező autó sem találta el! Őrület, ez nagyon veszélyes volt.”

Robb ugyan nem hibázott, de így is kizárták a verseny további részétől.