kedd, április 16, 2024

Nem alakult szócsatává a mindent eldöntő poconói ütközet

Dátum:

Megosztás:

A poconói verseny meghatározó pillanata volt, amikor a verseny vége felé Denny Hamlin egy kicsit kiterelte Kyle Larsont, és ezzel gyakorlatilag eldöntötte a győzelem sorsát. Az esetet tovább cifrázza, hogy ők ketten pályán kívül jó barátok.

- Reklám -

Hamlin már korábban is gyanúsan közel autózott a megpördülő Alex Bowman-hez, azonban látszott, hogy nem ért hozzá.

- Reklám -

A verseny utolsó részében azonban láthatóan leterelte Kyle Larsont, aki a célegyenesben – már a sárga miatt lelassítva visszaadta a kölcsönt. Hamlin a verseny után így nyilatkozott a dologról füttykoncert közepette.

Kifütyülték a NASCAR-versenyzőt, aki 50. győzelmét szerezte meg

- Reklám -

„Magukat ütötték ki, őket lehet hibáztatni. Először is, lecsúszott a kanyarról, mert nem tisztította le a jobb oldali gumijait, majd amikor újra a gázra lépett, továbbment a fal felé. Ilyenkor van választásod, hogy megpróbálod összeszedni kívül és a falban kötsz ki, vagy elemeled, és versenyzel tovább.

Az ő választásuk volt, és nem értem hozzájuk.” hangsúlyozta ki Hamlin a futamot követően.

Ami az ütközet másik oldalát illeti, Larson érthetően nem volt boldog, de nem kapta fel túlságosan a vizet a történtek miatt.

„Ami a pályán történik, az ott is marad. Szerintem én elég jól el tudom különíteni a kettőt. Még mindig a barátom, hiába versenyzik velem úgy, mint egy s***fej, ez nem változtat a tényen. Most dühös vagyok, és biztos vagyok benne, hogy fogok bolondságokat mondani. Egy ideig még dühösebb leszek, aztán túllépek rajta.

Nekem sosem kellett utána bocsánatot kérnem, nem jut eszembe egy ilyen alkalom sem. Ő az elmúlt 9 évben már 4-5 alkalommal biztosan szorult ilyesmire, kisebb és nagyobb dolgok miatt is.

Tudjuk, hogy neki az a hozzáállása, hogy egy bizonyos módon kell versenyezni, hogy tiszteljenek a többiek. Én is agresszív vagyok, megértem az ilyesmit, de a barátaim felé nagyobb odafigyeléssel versenyzek. Úgy érzem, ő nem igazán adta meg tiszteletet, főleg idén.

Nincs szükségem bocsánatkérésre, és talán nem is sajnálja a dolgot, akkor meg ne mondjon ilyesmit. Ez van. Ha felhívna, hogy hét közepén menjünk golfozni, ugyanúgy mennék.”

Ami a fújolást illeti, Hamlint nem nagyon hatotta meg a dolog, inkább azt emelte ki, hogy „nem a közönségtől kapja a trófeákat”.