back to top
szerda, május 29, 2024

“Falba raklak” – ígérte a dupla győztes, aki még a leintés után is frusztrált maradt

Dátum:

Megosztás:

Igazán hibátlan hétvégét tudhat maga mögött Josef Newgarden, aki mindkét iowai versenyt megnyerte, öröme azonban nem volt maradéktalan.

- Reklám -

Folytatódott a hétvégén Newgarden dominanciája, aki sorozatban már az ötödik oválversenyt is megnyerte az IndyCarban. Ugyan a többi pályán továbbra is a listavezető Álex Palou az úr, úgy tűnik, ebben a szakágban nincs ellenszer a Team Penske sztárjára.

- Reklám -

Az egész csapat rendkívül jól szerepelt a hétvégén, a csapattársak (Scott McLaughlin és Will Power) mindkét versenyen a legjobb 5-ben végeztek, és ráadásul biztosították a kettős győzelmet is mind szombaton, mind vasárnap.

Bakiparádé után Palou-t megint nem tudta megállítani senki

- Reklám -

A rövid oválon nem volt meglepetés, hogy a leggyorsabbnak számító Newgarden rengeteg lekörözéssel is szembesült, ami nem mindig sült el úgy, ahogyan ő szerette volna. Már nem először fordul elő idén a kérdés, legutóbb Mid-Ohióban Palou-t tartotta fel a pályán előtte – de egyébként körhátrányban – autózó Benjamin Pedersen.

„Amikor a körülötted lévőkkel küzdesz – legyen szó a hetedik-nyolcadik-kilencedik helyről – minden jogod megvan hozzá, hogy a lehető legkeményebb legyél. Ahogy a szabály meg van fogalmazva, még az is szabályos, hogy a versenyben vezető autó előtt tegyék ezt, hogy körön belül maradjanak. Szóval szabályos, de nem szerzel vele barátokat.” ismertette álláspontját Newgarden.

„Amikor 20 kör volt hátra a [szombati] versenyből, annyira letereltek, mintha az Indy 500 utolsó 20 körében lettünk volna. Őrület. El sem hittem, hogy az emberek inkább a tükröt nézik. Ennyire durva nem volt még itt a helyzet.

Josef Newgarden, Team Penske, IndyCar
Kétségtelenül Newgarden volt a hétvége sztárja – Fotó: James Black/Penske Entertainment

Általában nem állnak félre, de legalább mindenki udvarias, mivel te vezetsz, őket meg éppen lekörözik. Nem kell elvenni a gázról a lábad, de ne is legyél agresszív, és ne cikázz az élen álló előtt, ne blokkold vagy ütközz bele. Ilyen esetben meg kell értened, hogy az ilyesmit visszakapja az ember.

Ha ilyet csinálsz valakivel, akkor legközelebb a falba löklek, amikor meglátlak. Ha éppen te vezetsz, akkor ugyanazt teszem majd, amit velem tettél. Egyszerű, mindenki tudja a paddockban, de valamiért van egy-két ember, aki nem akarja megérteni.”

A második helyen végző McLaughlin is kiemelte, nagy volt a forgalom, sem ő, sem Newgarden nem voltak hajlandóak neveket mondani arról, kik is idegesítették fel őket.

Vasárnap már nem ezzel zárta a nyilatkozatát, inkább a kettős győzelem, és a Palou mögötti hátrány volt a fókuszban. Bár Newgarden majdnem maximális pontot szerzett a két verseny alatt, még így is 80 pont a hátránya a bajnokság második helyén.