back to top
vasárnap, június 23, 2024

Majdnem híres írót talált el a lerepülő kerék az Indy 500-on

Dátum:

Megosztás:

Az idei Indy 500 utolsó 15 köre az izgalmas végjáték mellett egy óriási baleset miatt is emlékezetes marad, ami során kirepült egy kerék a pályáról, de nem sérült meg senki.

Botrányos véget ért az idei Indy 500!

- Reklám -

- Reklám -

Ritka eset történt az Indy 500 végén: Felix Rosenqvist forgott meg, miután a későbbi győztes, Josef Newgarden mögötti szélárnyékban elvesztette uralmát autója felett és a falnak ütközött. Az ideális ívre csúszott vissza, az érkező Kyle Kirkwood pedig nem tudta már kikerülni.

Az Andretti fiatalja fejjel lefelé csúszott tovább, autójáról azonnal lerepült a kerék, és a kerítés fölött ijesztő sebességgel lódult át. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy két lelátó közé esett a kerék, és a parkolóban ért földet, ahol éppen nem tartózkodtak annyian.

- Reklám -

„Már régóta nem ilyen, hogy lejött volna egy kerék, és most szerencsések vagyunk, hogy nem történt súlyos baleset.” összegezte Roger Penske, a pálya tulajdonosa.

„Láttam, mi történt: egy épület tetejéről továbbpattanva ütközött egy autónak, ami aggódásra ad okot.” – írta le a történeteket a Kapitány. – „Biztos vagyok benne, hogy a srácok az IndyCarnál meg fogják vizsgálni, mi is történt pontosan.

Ugyan egy kötélnek meg kéne tartania a kereket az autó mellett, a mostani ütközésben elszakadt a rögzítés, mivel nagy sebességkülönbség volt a két autó között. A kerék közel 320 métert repülve állt meg, és állt meg egy néző fehér Chevrolet-jában.

A tulajdonos, Robin Matthews később Doug Boles, a pálya igazgatója jóvoltából lehetőséget kapott közelebbről is megnézze a célvonal tégláit, amellett, hogy egy fuvart is kapott hazafelé. A Hógolyónak becézett autót viszont szervízbe kellett vinni.

Egy embert eltalált a törmelék, de rövid kivizsgálás után kiengedték a pályakórházból.

Az Indy 500 egyik nagy rajongója, John Green [a később megfilmesített Papírvárosok és a Csillagainkban a hiba szerzője] elég közelről élte át az eseményeket.

„Ebben a kanyarban történt – írta Twitteren. – Nagy megkönnyebbülés, hogy mindenki megúszta. Az érzés, hogy a barátaim felett 240-nel elszáguld egy kerék, nem olyan dolog, amit szívesen megismételnék.”