back to top
csütörtök, május 30, 2024

Andretti: mindenünk megvan a sikerhez

Dátum:

Megosztás:

Elég mozgalmas mostanában Michael Andretti menetrendje: amikor nem az IndyCar csapatot igazgatja az Egyesült Államokból, akkor tárgyal az F1-es csapat indításáról vagy éppen a Formula E-csapatot kezeli, ugyanis Jake Dennis révén világbajnoki esélyessel érkeznek meg a szezonzáróra.

- Reklám -

Elmondása szerint ez csak a „játék része”, bár megjegyezte, így sehol sem tud 100%-ban ott lenni, hogy ennyi felé kell figyelnie. Az utóbbi években pont az IndyCar-csapat lógott ki egy kicsit a sorból az eredmények szállítása terén, de Andretti azt hangsúlyozza ki, a különböző csapatok nem elveszik egymástól az embereket, hanem gyarapítják a „házon belüli” tudást.

- Reklám -

„Remélhetőleg a kiállásaink és a stratégiánk jobb lesz.” ismerte el a hiányosságokat Iowában.

„Próbáltunk sokkal jobban a részletekre koncentrálni, és remélem ez majd kifizetődik. Sokszor volt gyors autónk tavaly, csak valamilyen módon mégis lábon lőttük magunkat, és nem jött össze.” – tette hozzá.

- Reklám -

Az idei autó még ahhoz képest is előrelépés volt, Andretti pilótái szinte minden hétvégén a pole-ért mentek eddig, igaz, az előzetes reményekkel ellentétben úgy tűnik, a hiányos vasárnapi eredmények miatt a bajnoki címre nem lesz esélyük idén sem. Sok kiesés, néhány stratégiai baklövés és még csapattársak balesete is hátráltatta idén őket.

„Én azt látom, hogy jó munkát végeztünk a télen. Gyors autónk van – kivéve az Indy 500 időmérőjét – bár Iowa is frusztráló volt, minden másik helyszínen megvolt az autónk ahhoz, hogy nyerjünk, de vagy a csapat, vagy a pilóta elrontotta.

Frusztráló, mert keményen dolgoztunk azon, hogy minden a helyén legyen, hogy biztosítsuk, ilyen buta hibák nem fordulnak még egyszer elő.”

Andretti szerint a McLaren éppen annyi hibát vét, mint ők, egyedül a Penske és a Ganassi emelkednek ki a mezőnyből, és ezt az eredmények is alátámasztják.

Jövőre már négy, teljes értékű autóval készül majd, így a fizetős pilótának Devlin DeFrancescónak mennie kell majd. Colton Herta és Kyle Kirkwood jelenleg többéves szerződéssel rendelkezik, és valószínűleg a hibák ellenére Romain Grosjean is marad náluk.

A negyedik ülésre jelenleg Marcus Ericsson a legnagyobb esélyes, aki Indy 500-győztesként továbbra sem tudott hosszabbítani jelenlegi csapatával.