szombat, április 20, 2024

“Pókember” Castroneves ismét indul Daytonában

Dátum:

Megosztás:

- Reklám -

A Meyer Shank Racing bajnoki alakulatát ugyanúgy a két IndyCar pilóta, Hélio Castroneves és Simon Pagenaud egészíti majd ki az endurance fordulókban.

A drámai végjáték után még édesebb a győzelem az MSR-nek

- Reklám -

A 2022-es Daytonát is megnyerő páros visszatér majd megvédeni a győzelmüket, azúttal viszont már az Acura LMDh autójával indulnak majd. Januárban Castroneves annyira belelkesült, hogy rögtön Le Mans-ba vitte volna a csapatot.

- Reklám -

„Szuper izgatott vagyok, visszatérhetek az MSR-hez az IMSA-ban három hosszútávú versenyre.” emelte ki a brazil.

„Különösen az Acura ARX-06-ot várom nagyon. Tudom, hogy a csapat nagyon keményen dolgozott azért, hogy megtanuljuk és megértsük az új gépet. Remélem, olyan sikeresek leszünk vele, mint az előző autóval.”

Az Acura ütközésével ért véget a GTP teszt Road Atlantán

Pagenaud kissé visszafogottabban ugyan, de üdvözölte, hogy folytatódik közös története az Acurával.

„Akkor indult be a karrierem, amikor 2008-ban kaptam egy LMP2-es ülést az Acurától. Sok mérföldet vezettem azóta, és sok trófeát szereztem. Legutóbb a Rolex 24 (Daytona) mint a versenyzés egyik ékköve egészen különleges volt az MSR-rel és az Acura csapatával.

Már alig várom a jövőt, és szeretném az egész csapatnak megköszönni, hogy engem választottak, hogy vezessem és fejlesszem az új Acurát.”

Castroneves Daytona mellett Sebringben és a Petit Le Mans-on fog elindulni, Pagenaud helye egyelőre csak az idénynyitóra szól.

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy nem áll össze a tavalyi csapat, ugyanis még mindig nem egyeztek meg a kvartett negyedik tagjával, Oliver Jarvisszal a hosszabbításról.

Így egy teljes szezonos ülés, illetve a watkins gleni harmadik pilóta helye kiadó még a csapatnál.