péntek, április 19, 2024

A drámai végjáték után még édesebb a győzelem az MSR-nek

Dátum:

Megosztás:

A Meyer Shank Racing (MSR) lett a DPi éra utolsó bajnoka, miután fantasztikus versenyzéssel megnyerték a Petit Le Mans-t,

- Reklám -

Persze sok minden kellett ehhez a bajnoki címhez. Például az, hogy a két Chip Ganassi Racing Caddy elintézze egymást a végén, valamint a Wayne Taylor Racing ütközése egy lekörözött GT autóval.

- Reklám -

Lesipuskásként érkezett az egész évben nagyon stabil Meyer Shank Racing amely Tom Blomqvisttal, és Oliver Jarvissal –  na meg a mostani versenyen kiegészítő emberként beugró Hélio Castroneves-szel –  győzött, és bajnok lett.

Jó érzés” – mondta Jarvis, miközben Blomqvist a boxutcába hozta az autót. „Hű, micsoda verseny! Úgy tűnt körülbelül egy óra 20 perccel a vége előtt, hogy elszálltak az esélyeink.

- Reklám -

Velünk is megesett már az korábban, mint a 10-es autóval szóval együttérzésem.. Fantasztikus évük volt, úgyhogy minden elismerésem nekik. De hogy Meyer Shank győzelmet és bajnoki címet szerzett, az valami igazán különleges.

A futam sárga jelzés alatt ért véget, amikor a Winward Mercedes, amely valószínűleg pont a 10-es autóval való ütközésnél sérült meg, a kavicságyban kötött ki.

Az MSR legénysége már tudta, hogy megnyerték a bajnokságot, így a futamgyőzelmet felszabadultan ünnepelhették.

Ez volt Jarvis második egymást követő Petit Le Mans győzelme, aki tavaly Jonathan Bomaritóval és Harry Tincknell-lel együtt nyert a Mazda utolsó futamán.