back to top
csütörtök, május 30, 2024

Michelisz csapattársától kapott dicséretet Robert Wickens

Dátum:

Megosztás:

Meglepő helyről kapott dicséretet Robert Wickens: egy óceánnal odébb, a Hyundai újonnan szerződtetett WTCR pilótája volt az, aki szót emelt érte.

- Reklám -

Mikel Azcona idén csatlakozott a Hyundai csapatához, és rögtön kitekintett a más kontinensen szereplő márkatársakra is.

- Reklám -

Mivel az amerikai szezon korábban kezdődik, a spanyol számára új Elantra N TCR-ről onnan érkeztek a legfrissebb információk. A Michelin Pilot Challenge-ben ugyanúgy a TCR-es autót használják, és Daytonában már ők túl is estek a szezonnyitón.

A Bryan Herta Autosport vezeti a koreai márka programját a sorozatban, akik idén nem akármilyen pilótát szerződtettek le.

- Reklám -

Wickens egy hatéves DTM karrier után kapott lehetőséget az IndyCarban, ahol elsőre letette a névjegyét. 2018-ban, még első évében azonban balesetet szenvedett, és azóta csak nagy nehézségek árán tudott újra lábra állni.

Az IndyCarba ugyan nem tért vissza, de a túraautóknál megtalálta a helyét, az IMSA Pilot Challenge-ben. A Bryan Herta Autosport egy számára kialakított speciális vezérléssel látta el az Elantrát, a kanadai így tud újra rajhoz állni.

Wickensék már Daytonában elkezdték a szezont, ráadásul egy dobogóval zárták a versenyt.

„Hihetetlen, hogy számára és családja számára ilyen nehéz időszak után újra versenyautót vezet.” nyilatkozta róla Azcona.

„Az erő, ami ahhoz kell, hogy fizikailag és mentálisan is felkészítse magát arra, hogy tovább űzze a szenvedélyét a versenyek iránt, egyszerűen elképesztő. Nem lehet egyszerű, de büszke vagyok rá és a családjára, illetve boldog, hogy újra autóban láthatom, főleg, hogy egy Elantrában.”