back to top
szerda, május 22, 2024

Már 2000 km-en is túl a Porsche jövőre debütáló hypercar-ja

Dátum:

Megosztás:

A Porsche többnapos tesztjére a Circuit de Catalunyán került sor, ez volt az LMDh projekt első nemzetközi pályán végzett gyakorlása.

- Reklám -

Miután a két pilóta, Felipe Nasr és Dane Cameron leellenőrizték a rendszereket, az 500 kW-os autót fokozatosan gyorsuló tempóval terelték körbe a barcelonai aszfaltcsíkon.

- Reklám -

„A sikeres barcelonai teszt egy fontos lépés volt.” emelte ki Thomas Laudenbach, a Porsche Motorsport alelnöke.

„Az első köröknél – még Weissachban – csak arra koncentráltunk, hogy a LMDh alapvető rendszerei működnek-e. Itt teljes mértékben érzékeltük a fejlesztéseket: hosszabb etapokat mentünk, dolgoztunk a beállításokon, és ami fontosabb, minden résztvevő kicsit jobban összeszokott. Lenyűgözött, hogy a Porsche, a Penske, a Michelin és a Multimatic emberei milyen hamar egy csapatként gondolkodtak. Mindenkinek szeretném megköszönni, aki segített valamilyen formában.”

- Reklám -

A márka több szakembere kiemelte, hogy az elhalasztott tesztek ellenére jól halad a projekt, de még nem tesztelték teljes gőzzel az autót. Felipe Nasr, aki most először ülhetett be a járműbe, ennek ellenére pozitívan értékelte az élményt:

„Ezek voltak az első köreim az LMDh autóban – hihetetlen élmény. Bár még új az autó, sok kilométert tudtunk megtenni vele. Ez nagyszerű, nem szabad lebecsülni. Már a beállításokra és a gumikra is tudtunk figyelni. Az első benyomásom jó, és mosollyal hagyom el Barcelónát.”

A WEC és az IMSA közös szabályrendszerébe 2023-ban csatlakozók közül ezzel a Porsche az első, aki elindította a tesztprogramját. A BMW már ugyan bemutatta autóját, de élőben még nem tettek róla közzé képeket. Az Audi lehet, hogy a testvérmárka tapasztalataira épít majd, de mindenesetre ők sem közöltek eddig semmit.

Cadillac és az Acura jelenleg is érdekeltek az IMSA legfelsőbb kategóriájában, ők lehet, ezért nem sietik el a dolgot. Képek azonban már az előbbi autójáról is nyilvánosságra kerültek.