back to top
péntek, június 21, 2024

Így fog kinézni a Cadillac új LMDh-autója

Dátum:

Megosztás:

Na persze ezek a képek csak némi bepillantást adnak az autó végleges kinézetébe. A Cadillac teljes valójában majd nyáron mutatkozik meg.

- Reklám -

Néhány kedvcsináló fotón keresztül engedett betekintést a Cadillac abba, hogyan fog kinézni a 2023-as LMDh-szabályváltozásoknak megfelelő autója. A bajnoki címvédő a Dallarával társul, ahogy ugyanúgy a Dallara segített a mostani DPi-autó fejlesztésében is. Érkezik az új, immáron hibrid erőforrás is.

- Reklám -

Az autó egyrészt megfelel az IMSA és az ACO új szabályrendszerének, másrészt viszont egyből felismerhetőek lesznek rajta a márkajellegzetességek is” – fogalmaz a Cadillac részéről a vezető kreatív dizájner, Chris Mikalauskas. „Ezekből már most is rengeteg látszik a V Series-autóinkon. A fejlesztés során művészi formában ötvözzük a kinézetet és a funkcionalitást. A márka jellegzetességei, így például a függőleges lámpa, biztosan meg fognak jelenni az autón.

Cadillac LMDh
Fotó: Cadillac Communications

A Cadillac tervei szerint nem csak az IMSA-versenyeken (így Daytonában), hanem Európában, többek között Le Mans-ban is versenyez majd az új autóval. Ezzel a márka 21 év után indulhat ismét a legendás hosszútávú versenyen: utoljára ezt még a Northstar LMP-vel tette. A Cadillac mellett egyébként készül az IMSA új korszakára a Porsche vagy éppen a BMW.

- Reklám -

A Cadillac története nagyon messzire nyúlik vissza a pályán és azon kívül aratott sikereinket illetően” – mondja a gyár elnökhelyettese, Rory Harvey. „Az izgatottságunk pedig az új korszakra való felkészülés miatt rég nem volt ekkora.