back to top
szombat, július 20, 2024

Magnussen: addig jövök vissza Daytonába, míg enyém nem lesz az óra

Dátum:

Megosztás:

Tavaly első nekifutásra Magnussen nagyon közel került a győzelemhez, de egy defekt az utolsó 10 percben szertefoszlatta az álmokat.

- Reklám -

A dán idén javíthat, ezúttal azonban van der Zande és Dixon lesz a csapattársa, hanem a második autóban kapott helyet.

- Reklám -

„Abszolút, itt nyerni egy álmom, azért vagyok itt.” emelte ki. – „Idén jó esélyünk van nyerni, és ha nem jön össze, akkor vissza fogok jönni. Akarom azt az órát!”

„A Cadillac-kel és a Chip Ganassi Racinggel mindig van esélyed a győzelemre. Az első versenyemen tavaly a győzelemért küzdöttünk. Igaz, hét perccel a vége előtt kaptunk egy defektet, de versenyképesek voltunk. Most, egy év tapasztalattal remélhetőleg csak jobb lesz.”

- Reklám -

Magnussen tavaly szinte teljes szezont futott, csak az évad végén adta át a volánt a második autó húzóemberének, Earl Bambernek. Ezalatt Detroitban nyerni tudott, és további dobogókkal bizonyította érzékét az új szakághoz.

„Jó móka. Persze, még rengeteget kell tanulnom az autóról és egy endurance csapat dinamikájáról, a csapattársakról, és a beállítás kompromisszumairól. De itt igazán otthon érzem magam, tavaly már volt időm tanulni. Nagyon szeretem, itt tudják, hogyan kell élvezni azt, hogy versenyzel.”

Miután évek óta nem tudott nyerni a Haasszal az F1-ben, Magnussen tavaly újra megízlelhette a győzelmet.

„Nagyon jó volt újra nyerni, pole-t szerezni és minden hétvégére úgy megérkezni, hogy esélyed van a győzelemre. Erre gondolni és teljesen rákoncentrálni az első helyre.”

„A Forma-1-ben gyakran nem is gondoltam a győzelemre, lehetetlen volt, így nem akartam energiát pazarolni rá, és utána csalódott lenni. Ilyenkor megpróbálsz magadnak olyan célokat kitűzni, mi nem töltenek el akkora megelégedéssel, és nem olyan érdekesek. Bár az F1-ről volt szó, bármi, ami nem győzelem, nem olyan jó.”