péntek, április 19, 2024

Daytona, 1. óra: Albuquerque bukta az első helyet, megvan az első baleset

Dátum:

Megosztás:

Nem kezdte jól a pole-ból induló Filipe Albuquerque a daytonai 24 órást, és bukta is az első helyet. Idő persze még van.

- Reklám -

Láthattunk a daytonai 24 óráson már a felvezető körökben megpördülő prototípust, végül óriási helyezkedés közepette kezdődött meg a tényleges verseny a Daytona International Speedway aszfaltcsíkján.

- Reklám -

A versenyt a Wayne Taylor Racing-féle Acura kezdhette meg az élről, a volánnál kezdésként a portugál Filipe Albuquerquevel. Albuquerque aztán viszonylag hamar át kellett, hogy engedje a vezetést: előbb Tristan Vautier előzte meg őt, majd Kobayashi jött, és mindkettejüket faképnél hagyta.

A DPi-ben aztán viszonylag szoros első órát láthattunk: 20 perc után Kobayashi továbbra is vezetett, Albuquerque pedig még Bourdais-nál is lassabbnak bizonyult ekkor. A néhány másodperces különbségekhez képest jobban szétszóródott az LMP2 mezőnye. Az első két kategóriarajthelyet is megszerző PR1/Mathiasen kezdett ellépni a mezőnytől, elöl Keatinggel, mögötte Thomasszal. Mögöttük Lux jött a DragonSpeed Orecájában.

- Reklám -

Magabiztosan kezdett az LMP3-at uraló Andretti Autosport: Jared Andretti tükörsimán indította a versenyt. Jól kezdett a GTD-ben Jon Miller (#59, Crucial Motorsports). Miller nem csak hogy odafért a Mathieu Jaminet vezette GTD Pro-különítménybe, hanem Jaminet mögött egyenesen másodikként jött az elején.

A DPi első bokszkiállásait fél óra után láthattuk, amikor néhány topkategóriás autó kilátogatott. A félbevágott mezőnyben ekkor Bourdais került az élre a Chip Ganassi Racing autójában. Amikor ezt mindenki letudta, Kobayashi állt vissza az élre. A korábban már említett kategóriaelsők továbbra is magabiztosan tartották első helyeiket.

Az első óra máris elhozta az első nagyobb balesetet is: néhány perccel annak lepörgése előtt Dwight Merriman csúnyán megtörte LMP2-es autóját. Teljes pályás sárga zászlós periódus lépett életbe.

Az élő időeredményeket ITT követheted figyelemmel!