back to top
vasárnap, június 23, 2024

Earl Bamber is engedélyt kapott a Ganassitól a kalandozásra

Dátum:

Megosztás:

Earl Bamber nem tud megülni a fenekén és egy bajnokságra koncetrálni. IMSA-csapata, a Chip Ganassi Racing partner ebben, és elengedi őt máshová is.

- Reklám -

Earl Bamber hamarosan a Chip Ganassi Racing Cadillacjében teljesíti az IMSA szezonnyitóját, a daytonai 24 órást. Emellett viszont eltökélt szándéka, hogy máshol is versenyezzen, és az IMSA-szezont kombinálja más bajnokságok más versenyeivel is. Hasonlót tervez egyébként a ganassis csapattárs Sébastien Bourdais is. És ahogy Bourdais esetében, Bamber elé sem gördít akadályt ez elé a csapat.

- Reklám -

Bamber saját elmondása szerint két versenyre már alá is írt egy porschés csapathoz, további részleteket viszont nem kívánt erről elárulni. A két verseny a nürburgringi és a spái 24 órás lesz. „Nagyszerű lesz” – szögezi le Bamber újságírói kérdésre. „Ott lesz persze a prototípus-projekt, de egy kéréssel álltam a csapat elé. Azt mondtam nekik: nézzétek, van pár verseny, amit még nem nyertem meg és szeretnék rajta elindulni. Az egyik ilyen a nürburgringi, és szeretném ezeket kipipálni a listámról. Nagyon örülök, hogy erre lehetőségem nyílik.

Bamber már tavaly is ott volt a nürburgringi 24 óráson a Frikadelli Racing színeiben, de a Paul Ricard 1000-et például a GPX Racing színeiben nyerte meg a GT World Challenge Europe-ban futott teljes szezonjában.

- Reklám -

Bamber bár nem tervez teljes szezonban Európában versenyezni az IMSA mellett, bőven vannak még tervei. „Jó lenne további nagy versenyeket megnyerni. A nürburgringit, Spában, ilyenek. Aztán szeretnék indulni Le Mans-ban is, de az még nem állt össze.

Bamber elmondta, bár korábban Porsche-gyári versenyző volt, az IMSA-n kívüli elfoglaltságai nem korlátozódnak erre a márkára. Az új-zélandi versenyző nemrég például tesztelt egy Mercedes-AMG GT3-ast is Thaiföldön. Bamber legközelebbi elfoglaltsága tehát a daytonai 24 órás lesz a hétvégén. Csapattársai a Ganassi 02-es rajtszámú Cadillacjében Marcus Ericsson, Kevin Magnussen és Alex Lynn lesznek.