back to top
szerda, május 22, 2024

Az IndyCar mégsem változtat a sebringi 12 órás miatt

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar várhatóan elveti azokat a változtatásokat, amelyeket az IMSA Sebring 12 versenyén induló versenyzői miatt akart eszközölni.

- Reklám -

Miután a Texas Motor Speedwayen megrendezésre kerülő IndyCar futamot ugyanarra a március közepi hétvégére tették, ahol hagyományosan Sebringet tartják, az IndyCar egy speciális menetrendet állított össze. A Sebringre kötelezett versenyzőik pénteken a TMS-en gyakoroltak volna, majd szombaton elutaztak volna Sebringbe, hogy részt vegyenek a 12 órás versenyen, vasárnap pedig visszatértek volna, hogy kvalifikáljanak és versenyezzenek Texasban.

- Reklám -

Miután a Chip Ganassi Racing úgy döntött, hogy Texasban tartja pilótáit a teljes hétvégére, csak a Meyer Shank Racing versenyzője, Helio Castroneves és az A.J. Foyt Racing újonca, Kyle Kirkwood maradt, akiket figyelembe kellett venni. Mivel nem állt rendelkezésre megfelelő számú versenyző ahhoz, hogy a Sebring által befolyásolt texasi menetrendet igazolni lehessen, a RACER úgy tudja, hogy az IndyCar a 1,5 mérföldes oválra egy egységes menetrendet kíván bevezetni, amelynek véglegesítése jelenleg folyamatban van.

Ez a döntés azt jelenti, hogy az IMSA és a Meyer Shank Racing nem fogja a daytonai nagy szezonnyitón győztes Castronevest indítani a második fordulóban Sebringben, és a Vasser Sullivan Lexus IMSA csapatnak Kirkwood helyére pótlást kell majd találnia.