back to top
vasárnap, május 19, 2024

Jusan Hamilton lesz a Daytona 500 versenyigazgatója

Dátum:

Megosztás:

A 64. alkalommal megrendezésre kerülő Daytona 500 történelmi jelentőségű lesz. Jusan Hamilton személyében ugyanis először töltheti be színes bőrű ember a versenyigazgatói szerepet.

- Reklám -

A NASCAR legrangosabb versenyének versenyigazgatói székébe nem egyszerű bekerülni. 1988 óta mindössze 2 ember, David Hoots, és Tim Bermann töltötték be ezt a szerepet. A 2022-es verseny azonban egy új, de semmiképp sem tapasztalatlan szakember bemutatkozó év lesz.

- Reklám -

Jusan Hamilton immár 10. éve dologzik a NASCAR kötelékében. 2017 márciusában ejtette meg debütálását. Akkor az Xfinity sorozat fontanai versenyén működött közre, 1 évvel később pedig már a Kupa sorozat Pocono-i futamát vezényelhette. Korábban kisebb sorozatokban maga is versenyzett, sőt, a New York állam különböző pályáin Modified futamokon győzelmeket is szerzett.

Főiskolai tanulmányait követően a Watkins Glen-i pálya PR részlegénél helyezkedett el, majd a NASCAR kisebbségeket támogató Drive for Diversity programjában elhelyezkedve lépkedett egyre feljebb a ranglétrán.

- Reklám -

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy eljutottam idáig.” – mondta Hamilton. „Mikor elkezdtem a munkát a NASCAR-nál, és egy olyan sport részese lettem, ami gyerekkorom óta a szenvedélyem volt, az volt a célom, hogy valami pozitív hatást érhessek el. Szerettem volna szerepet játszani a sportág előremozdításában, valamint új nézők megnyerésében.”

Hamilton elmondta, bár elsődleges célja az, hogy a versenyen minden gördülékenyen menjen, egyúttal szeretne példaképpé is válni a hozzá hasonlók számára.

„Rengeteg munkám van ebben a dologban. Az elmúlt években azért dolgoztam, hogy egyre jobb és jobb lehessek.” – mondta Hamilton. „A családom mindig azt mondta, nem azon múlik, ki lesz belőled, hogy milyen színű a bőröd, vagy hogy melyik etnikumhoz tartozol. Csak az számít, hogy milyen célokat tűzöl ki magad elé, és mennyit vagy hajlandó dologzni ezeknek a céloknak az eléréséért. Remélem, hogy az én példám pozitívan fog majd hatni a hozzám hasonló, hátrányos helyzetű emberekre.”